Nieuwe subsidieregeling sportaccommodaties voor verenigingen per 1 januari 2019

Geplaatst op 02 februari 2018

Op 24 januari 2018 hebben de sportbonden en NOC*NSF gesproken met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) over de nieuwe subsidieregeling voor sportaccommodaties die per 1 januari 2019 in werking treedt. Deze subsidieregeling komt in de plaats van fiscale mogelijkheden die komen te vervallen, omdat het belangrijk is de kwaliteit van de Nederlandse sportaccommodaties blijvend op een hoog niveau te houden

De regeling zal naar verwachting open staan voor aanvragen van sportverenigingen en stichtingen die investeren in de bouw en onderhoud van sportaccommodaties en aanschaf van sportmaterialen.

Met de uitkomsten van het gesprek zal nu in de komende maanden gezamenlijk aan de verdere uitwerking worden vormgegeven. Naar verwachting zal er in april een tweede overleg plaats vinden waarna de regeling gepubliceerd kan worden voor de zomer.

In het gesprek hebben de sportbonden en NOC*NSF het belang benadrukt van tijdige bekendmaking van de regeling zodat er voldoende tijd is om de sportverenigingen te informeren.

Bron: Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

Categorie: Sportaanbieders, accommodaties, subsidie

Ander Nieuws

  • Subsidieregeling vervangt btw-aftrek voor sportaccommodaties
    Subsidieregeling vervangt btw-aftrek voor sportaccommodaties
  • 87 miljoen euro voor subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties
    87 miljoen euro voor subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties
  • Vijf vragen aan: key accountmanager Marleen Ras
    Vijf vragen aan: key accountmanager Marleen Ras