­ NK Carrousel op 1 juli in Capelle aan den IJssel - KNHS

NK Carrousel op 1 juli in Capelle aan den IJssel

Geplaatst op 26 juni 2018 in Dressuur & Para

Op zondag 1 juli vindt het NK Carrousel 2018 plaats bij de Capelse Manege in Capelle aan den IJssel. Het NK Carrousel wordt jaarlijks door de Verenigde Carrouselclubs in Nederland georganiseerd. Deelname is voor leden van de KNHS die afkomstig zijn van FNRS-maneges. De afgelopen weken konden de carrouselgroepen zich vanuit de eerste en ere-divisie plaatsen voor het NK. De beste groepen strijden op 1 juli nog één keer tegen elkaar, waarbij de winnaar zich een jaar lang dé Nederlands Kampioen Carrousel 2018 mag noemen.

In de ochtend strijden de 10 beste pony-groepen tegen elkaar, in middag nemen de 10 beste groepen met de paarden het tegen elkaar op. Het belooft een spannende en sportieve strijd te worden, de groepen zijn gewaagd aan elkaar en hebben dit jaar weer bijzondere en verrassende figuren bedacht. Hiermee zal ongetwijfeld het publiek worden verrast, mede doordat elke groep een andere manoeuvre laat zien gereden op passende muziek.

Voor de juryleden is er veel werk te verrichten, zij beoordelen de groepen op de gereden figuren, de inhoud, artistiek, de muziek en de algemene indruk. Een derde jurylid houdt zich volledig bezig met de Prix d’Elegance, waarbij de kleding, verzorgen en uitstraling van een carrouselgroep wordt beoordeeld.

Het programma op zondag 1 juli begint al rond 08:30 uur, de prijsuitreiking voor de pony’s is om 13:10 uur en voor de paarden rond 18:30 uur. Iedereen is van harte welkom om deze prachtige dag bij te wonen. Meer informatie is te vinden op www.vcncarrousel.nl en op Facebook.

Bekijk de startlijst (versie 26 juni)

Bron: persbericht VCN

Categorie: VCN, carrousel

Ander Nieuws

  • WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
    WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
  • WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
    WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
  • WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek
    WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek