­ NK Dressuur Gelderland opmaat naar Wereldruiterspelen - KNHS

NK Dressuur Gelderland opmaat naar Wereldruiterspelen

Geplaatst op 21 juli 2018 in Dressuur & Para

Van 26 tot en met 29 juli wordt in Ermelo het NK Dressuur Gelderland verreden. Er wordt gestreden om de Nederlandse titel voor de senioren, Under 25, Young riders, Junioren, Children en para-dressuurruiters. Voor de klassen ZZ-Zwaar en Lichte Tour staan er KNHS-titels op het spel. Voor de senioren en para-dressuurruiters is het kampioenschap ook uiterst belangrijk als laatste observatiemoment voor het wereldkampioenschap dat in september in het Amerikaanse Tryon verreden wordt.

Vrijdag 27 juli staat voor alle klassen het eerste onderdeel van de titelstrijd op het programma. Zaterdag volgen de finales voor de Children, Junioren, Lichte Tour en ZZ-Zwaar. Zondag worden de titels bij de para-dressuur, Young riders, U25 en senioren verdeeld.

Zware Tour
Op de lijst inschrijvingen voor het senioren kampioenschap in de Zware Tour prijken 23 combinaties. Daaronder alle ruiters en paarden die nog aanspraak maken op een plaats in het team dat naar de FEI Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon afreist in september. Zo staan er de namen op van toppers als: Adelinde Cornelissen, regerend Nederlands kampioen Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Madeleine Witte-Vrees, Diederik van Silfhout en Emmelie Scholtens. Ook het KNHS Talententeam is goed vertegenwoordigd met Anne Meulendijks en Denise Nekeman.

Talententeamleden Jeanine Nieuwenhuis en Maxime van der Vlist zullen van start gaan in het U25-kampioenschap.
Bondscoach Rien van der Schaft kijkt uit naar het NK: “Het is een prachtig evenement. De hele entourage en organisatie zorgt er voor dat we daar een prachtig kampioenschap zullen hebben met een heleboel goede kandidaten. Het is voor mij het laatste observatie moment voordat ik het team voor het WK in Tryon bekend ga maken. Dit NK zal samen met de vele resultaten van internationale wedstrijden en de indrukken van de trainingen bepalend zijn voor het team dat wordt afgevaardigd.” 

Para-dressuur
Net als voor de Zware Tour ruiters is het NK ook voor de para-dressuurruiters een laatste observatiemoment voordat het team voor de Wereldruiterspelen bekend wordt gemaakt. Alle toppers van dit moment zijn aanwezig, waaronder Nicole den Dulk, Rixt van der Horst, Frank Hosmar, Lotte Krijnsen, Demi Vermeulen en Sanne Voets. Ook hier komt met Estée Gerritsen een KNHS Talententeamlid aan de start.

Young riders en Junioren
Bij de jeugd komt ook een ijzersterk deelnemersveld aan de start. Onder hen de ruiters die recent nog zo succesvol waren op het EK voor Junioren en Young riders. Esmee Donkers (Young riders) en Daphne van Peperstraten (Junioren) zullen als kersverse Europees kampioenen als favoriet van start gaan. Beide amazones zijn ook titelverdediger.

Children
Het Nederlands kampioenschap Children wordt dit jaar voor het eerst verreden. Bij deze primeur staan negen deelnemers op startlijst. Ook hier weer de combinaties die bij het onlangs in Fontainebleau verreden EK zo succesvol waren. Europees kampioenen Lara van Nek en Sanne Buijs zullen elkaar het vuur zeker weer na aan de schenen leggen. 

Presentatie WEG-teams
Op zondag 29 juli wordt na afloop van het NK Dressuur de Nederlandse afvaardiging voor het WK in Tryon bekend gemaakt. De bekendmaking gebeurt op feestelijke wijze in de piste.

Meer dan NK
Naast dressuur op het aller hoogste niveau, biedt NK Dressuur Gelderland meer. Uiteraard is er een gezellig strodorp, maar er staan ook andere rubrieken op het programma. Zo wordt de Onori Team Challenge verreden, is er een Pas de Deux met Friezen en komen Bixie-ruitertjes is actie. Het gehele programma vind je op de website.

Weersvoorspelling
Zoals de weersvoorspelling nu is, lijkt het behoorlijk warm te worden tijdens het NK Dressuur. De organisatie zal uiteraard maatregelen nemen om het voor mens en dier zo aangenaam mogelijk te maken. Welke maatregelen getroffen worden, hangt mede af van de actuele weersituatie.

Kijk hier voor de website van het NK dressuur

Kijk hier voor  een overzicht van de Nederlandse kampioenen in de voorbije jaren.

Foto van regerend Nederlands kampioenen Edward Gal en Glock's Zonik N.O.P. (Digishots)

Categorie: NK Dressuur, Wereldruiterspelen

Ander Nieuws

  • Uijtewaal, Schakel, Krijnsen en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Almelo
    Uijtewaal, Schakel, Krijnsen en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Almelo
  • Column Gerard Arkema: “Hippiade nieuwe stijl zorgt voor goede afdronk”
    Column Gerard Arkema: “Hippiade nieuwe stijl zorgt voor goede afdronk”
  • Bos, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert - van der Linde winnen finale KNHS-Anemone Horse Trucks Cup
    Bos, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert - van der Linde winnen finale KNHS-Anemone Horse Trucks Cup