­ NK Reining op zaterdagavond 7 juli in Grathem - KNHS

NK Reining op zaterdagavond 7 juli in Grathem

Geplaatst op 05 juli 2018 in Reining

Van donderdag 4 tot en met zondag 8 juli 2018 wordt door de DRHA de ‘Reining Challenge’ georganiseerd op het ‘Reining Center Meertenhof’ in Grathem. Op zaterdagavond 7 juli wordt vanaf circa 19.00 uur het NK Reining voor de Junioren, Young riders en Senioren verreden. Het seniorenkampioenschap is ook een observatiewedstrijd voor bondscoach Robert Overbeek: voor de selectie van het team voor de FEI Wereldruiterspelen in Tryon.

Tijdens het NK Reining op zaterdag 7 juli is de top van de Nederlandse reiningsport te zien. Een leuke avond voor jong en oud, waar aanmoediging van de ruiters door klappen en juichen wordt gewaardeerd. Van donderdag tot en met zondag zijn er in Grathem diverse goed gevulde reiningklassen met in totaal meer dan 600 starts. Van professionals tot de beginnende ruiter en jeugd. Ed’s Saloon is alle dagen geopend en er zijn verschillende stands aanwezig.

Bekijk hier de deelnemerslijst.

Wat is Reining?
Reining vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten en is eigenlijk het beste aan te duiden als 'Westerndressuur'. De te verrijden en vast omschreven proef bestaat uit specifieke manoeuvres die ook in het reguliere ranchwerk zijn terug te vinden.
De meest bekende manoeuvres zijn de spin (spins zijn een serie van vier zeer snelle draaiingen om het binnen achterbeen) en de sliding stop (het paard blokkeert vanuit hoge snelheid de achterbenen terwijl de voorbenen doorlopen, resulterend in een spectaculaire ‘sliding’).
Een goede proef laat een paard zien dat gewillig is naar de hulpen van de ruiter, geen verzet toont en zijn proef met veel correctheid en finesse uitvoert waarbij snelheid zorgt voor een extra dimensie. 
Bij Reining is er sprake van sturen door middel van korte teugelaanleuning tegen de hals (neck-reining) en daarna weer ruimte geven van de teugel, dat alles met slechts één hand aan de teugel. Van reiningpaarden wordt verwacht dat zij een koel karakter hebben en niet snel van de wijs worden gebracht. Dit betekent dat het tijdens een wedstrijd mogelijk is en zelfs op prijs wordt gesteld als het publiek haar enthousiasme betuigt door te klappen, luid juichen of anderszins aan te moedigen. 

Meer informatie vind je op: www.drha.site.

Foto: Arnd.nl

Categorie: reining

Ander Nieuws

  • Rieky Young: “Je moet niet op je gat gaan zitten, maar gewoon doorgaan.”
    Rieky Young: “Je moet niet op je gat gaan zitten, maar gewoon doorgaan.”
  • Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis
    Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis
  • Actueel overzicht hippische kaders februari 2020
    Actueel overzicht hippische kaders februari 2020