­ NK Springen: Gerben Morsink neemt leiding bij de senioren - KNHS

NK Springen: Gerben Morsink neemt leiding bij de senioren

Geplaatst op 27 april 2018 in Springen

Gerben Morsink (Beuningen) is de verrassende nieuwe leider in het NK voor springruiters in Mierlo. Favoriet Jeroen Dubbeldam, de winnaar van het eerste onderdeel, maakte een duikeling in de stand. Het tweede onderdeel van het NK werd een overwinning voor routinier Leon Thijssen (Sevenum) met op de tweede plaats de nieuwe leider, Gerben Morsink.

In de tweede wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap voor springruiters ging het klassement behoorlijk op zijn kop. Leider Jeroen Dubbeldam moest met SFN Zenith twaalf strafpunten incasseren en duikelde in het klassement. Frank Schuttert en zijn goed springende merrie Beautiful Red kregen een springfout en zakken van twee naar plaats acht in de stand. Gerben Morsink, derde in de eerste wedstrijd, wist met Navarone wel foutloos wist te blijven en neemt in de tussenstand de leiding met 0,44 strafpunten.
Voor velen een verrassing voor Gerben Morsink zelf niet. “Vorig jaar sprong Navarone al heel constant. In december hebben we een plan gemaakt of het mogelijk zou zijn dit NK te rijden. Hij sprong vorige week in Lanaken als heel goed met de zesde plaats in de Grote Prijs. Ik wist dat Navarone er klaar voor was. Het gevoel was goed en gisteren gaf hij me heel veel vertrouwen”, vertelt semi-prof Morsink. “Vandaag gaf hij me een fenomenaal gevoel. Ik hoop dat we zondag de lijn door kunnen zetten. We zijn pas op de helft van het kampioenschap. Het NK is gewoon een hele moeilijke wedstrijd. Ik kom hier al tien jaar en vind het NK ook een fantastische wedstrijd.”

Leon Thijssen (foto,Sevenum) won met Cristello de tweede wedstrijd van het NK. Morsink eindigde als tweede voor Ben Schröder met Davino Q. In de tussenstand stijgt Ben Schröder naar de vijfde plaats. Daarin moet hij naast Morsink nog Doron Kuipers, Bart Bles en Willem Greve voor zich dulden. Deze ruiters maakten ook in het tweede onderdeel geen fouten.

Zondagmiddag is de finale van het NK over twee manches. De top zeven staat nog binnen een springfout van elkaar, waarmee de titelstrijd nog volledig open is.

Uitslag 2e onderdeel NK springruiters Mierlo, 1.50m direct op tijd
1. Leon Thijssen (Sevenum), Cristello (v.Numero Uno), 0, 66.82 sec
2. Gerben Morsink (Beuningen), Navarone (v.Nabab de Reve), 0, 67.73 sec
3. Ben Schröder (Tubbergen), Davino Q (v.Vingino), 0, 67.83 sec
4. Bart Bles (Babberich), Comino (v.Cassini I), 0, 67.99 sec
5. Emile Tacken (Meterik), Cas (v.Viento Uno W), 0, 68.36 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Tussenstand NK Springruiters na twee onderdelen
1. Gerben Morsink (Beuningen), Navarone, 0,44 str punt
2. Doron Kuipers (Mijnsheerenland), Charley, 1,84 str pnt
3. Bart Bles (Babberich), Comino, 2,22 str pnt
4. Willem Greve (Markelo) Zypria S, 2,29 str pnt
5. Ben Schröder (Tubbergen), Davino Q, 3,68 str pnt

Klik hier voor de tussenstand

Foto's: Gerben Morsink met Navarone Z en Leon Thijssen met Cristello (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF