­ NK Springen: Jeroen Dubbeldam neemt de leiding - KNHS

NK Springen: Jeroen Dubbeldam neemt de leiding

Geplaatst op 26 april 2018 in Springen

Regerend Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam heeft met zijn toppaard Zenith SFN het eerste onderdeel, een snelheids- en wendbaarheidswedstrijd, van het Nederlands Kampioenschap voor springruiters gewonnen. In Mierlo hield Dubbeldam Frank Schuttert, de Nederlands kampioen van 2016 achter zich. “Als ik naar een kampioenschap ga, dan ga ik niet om laatste te worden. Maar ik wil vooral genieten van Zenith SFN en vandaag heb ik genoten”, vertelt sportlegende Jeroen Dubbeldam.

Jeroen Dubbeldam en zijn kampioenspaard Zenith SFN maakten hun favorietenrol in het eerste onderdeel van het Nederlands Kampioenschap voor springruiters helemaal waar. Met een voorbeeldige rit waren ze als een van de laatste van de 48 starters de snelste.
“Als ik naar een kampioenschap ga, dan ga ik niet om laatste te worden”, legt Dubbeldam zijn tactiek uit. Op de vraag of hij zich richt op het WK in september is het antwoord van Jeroen duidelijk. “Ik ben helemaal niet met het WK bezig. Ik wil genieten van Zenith SFN. Hij is nu 14 jaar en ik kijk het gewoon van concours naar concours. Zo sta ik er in. Ik heb geen grote plannen gemaakt. Als hij tegen die tijd in goede vorm is, dan zie ik wel of we geselecteerd worden. Ik heb vandaag genoten van onze rit. Als we morgen twee springfouten hebben, dan is dat zo. Dan ga ik zondag weer proberen om foutloos te rijden.”
Zenith SFN lijkt weer op tijd terug in vorm na een periode waar de resultaten iets minder waren. “Binnen is Zenith SFN altijd wat meer gestresst. Hij heeft bij Indoor Brabant bijvoorbeeld nooit vooraan meegelopen, ook dit jaar niet. Ik wil er geen druk opleggen. Ik werk nog net zo hard met hem als voorheen. Ik wil gewoon genieten van hem en dat heb ik vandaag gedaan.”

Frank Schuttert ging met zijn negenjarige merrie Beautiful Red lange tijd aan de leiding. “Je mag Jeroen nooit onderschatten. Zenith is een snel paard en ze hebben vandaag heel verdiend gewonnen. Ik ben wel heel blij met deze tweede plek”, aldus Schuttert, die in 2016 de titel veroverde met Go Easy de Muze.

Morgen in het tweede onderdeel van het NK gaat Dubbeldam als laatste van start met 0 strafpunten. Hij was als twee keer eerder Nederlands kampioen, in 2001 met Quality Time TN en in 2009 met BMC Van Grunsven Whisper.

Uitslag eerste onderdeel NK springruiters, snelheids- en wendbaarheidswedstrijd
1. Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Zenith SFN (v.Rash R), 71.57 sec
2. Frank Schuttert (Ommen), Beautiful Red (v.Casall), 72.34 sec
3. Gerben Morsink (Deurningen), Navarone (v.Nabab de Reve), 72.43 sec
4. Kevin Olsmeyer (Doorwerth), Dalvaro (v.Calvaro), 74.06 sec
5. Glenn Knoester (Assendelf), Alpicor (v.Lupicor), 74.76 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de tussenstand van het NK Senioren

Foto: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
    Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
  • EHV-1 virus zorgt voor annulering concours Valencia
    EHV-1 virus zorgt voor annulering concours Valencia