­ NK Springen: Lars Kersten houdt de leiding bij Junioren - KNHS

NK Springen: Lars Kersten houdt de leiding bij Junioren

Geplaatst op 27 april 2018

Lars Kersten doet goede zaken op het NK springen voor Junioren. Hij won met Dora de Ness ook het tweede onderdeel en gaat met 0 strafpunten naar de finaledag. “Ik reed niet eens voor de dagprijs, maar ging voor een foutloos parcours en het kampioenschap”, vertelt Lars. De strijd wordt mogen nog spannend in het derde onderdeel, want de top elf staat nog op minder dan vier strafpunten van elkaar.

Er werd in de tweede wedstrijd van het kampioenschap bij de junioren al meer van de combinaties gevraagd. Twaalf van de 47 wisten foutloos te blijven in het parcours direct op tijd. Lars Kersten mocht als winnaar van de eerste wedstrijd als laatst van start. Met Dora de Ness passeerde Lars de finish als snelste van de foutlozen. “Ik reed niet eens voor de dagprijs, maar ging voor een foutloos parcours en het kampioenschap. Dora is van nature snel. Ik ben echt heel tevreden hoe het vandaag ging. Dat ik de dagprijs win is natuurlijk mooi meegenomen.”
Lars kijkt met vertrouwen naar morgen waar over twee manches het kampioenschap beslist wordt. “Ik verwacht dat het wel een gat zwaarder gaat worden. Ze zullen het klassement meer uit elkaar willen krijgen. Ik denk dat Dora de Ness dat wel zou moeten kunnen. Maar ze heeft nog niet heel veel ervaring op dit niveau”, besluit Lars.

Tom Schellekens eindigde in de dagwedstrijd als tweede met Camilly Z. Elize van de Mheen eindigde met Ferdinand als derde. Haar broer Rowen reed met Q-Verdi foutloos in de elfde tijd, maar blijft wel tweede in de tussenstand van het kampioenschap. Daarin staat Mel Thijssen met de goed springende Cartolana nu op de derde plaats.

Morgenochtend is de eerste manche van het laatste onderdeel, morgenmiddag de tweede manche.

Klik hier voor de uitslag van het tweede onderdeel van het NK Junioren

Klik hier voor de tussenstand van het NK Junioren

Foto: Lars Kersten met Dora de Ness (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Update Rhino uitbraak op concours Valencia
    Update Rhino uitbraak op concours Valencia
  • Beleef The Dutch Masters live
    Beleef The Dutch Masters live
  • Nicole den Dulk en Sanne Voets besten bij K&U wedstrijd De Meern
    Nicole den Dulk en Sanne Voets besten bij K&U wedstrijd De Meern