­ NK Springen: Young Rider Tristan Marchal doet het weer - KNHS

NK Springen: Young Rider Tristan Marchal doet het weer

Geplaatst op 27 april 2018 in Springen

In tweede onderdeel van het NK Young Riders ging Tristan Marchal op herhaling. Met zijn ruin Sambucca was hij wederom de snelste foutloze, won daarmee de dagwedstrijd en houdt de leiding in de tussenstand. De top drie in het de tussenstand is nu: Tristan Marchal op 1, Megan Laseur op 2 en Lars Kersten op 3.

“Ik weet van mezelf dat ik met een beetje tempo rijdt het goed gaat. Dus ik dacht ik rijd gewoon door. De tijd stond krap vandaag. De overwinning kwam net als gisteren onverwachts”, is de reactie van Tristan Marchal. “Morgen kan er nog van alles gebeuren. Ik heb nu meer ervaring dan vorig jaar. Ik ga morgen lekker mijn eigen rondje rijden en dan zien we wel waar we uit komen.”

Bianca Schoenmakers over haar pupil Tristan: “Hij is nog heel onervaren, heel leergierig en fanatiek. Hij doet nu precies wat ik zeg, alleen moet dat soms in het parcours soms nog iets beter. In Sambucca heeft hij een fantastisch paard. Dat is echt en droom van een paard, zo’n paard wil iedereen. Tristan rijdt nog een paard in het Z en jonge paarden. Vergeleken met zijn concurrenten hier heeft hij veel minder ervaring op 1.40m niveau. Twee keer winnen is natuurlijk mooi. Dat pakken ze hem in ieder geval niet meer af.”

Emiel Richter reed Sundance naar de tweede tijd voor Lars Kersten en Dobbey. Daarmee steeg Lars naar de derde plaats in de tussenstand achter Megan Laseur en Tristan Marchal.

Klik hier voor de uitslag van het tweede onderdeel van het NK Young Riders

Klik hier voor de tussenstand van het NK Young Riders

Foto: Tristan Marchal en Sambucca (www.digishtos.nl)

Ander Nieuws

  • Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
    Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
  • EHV-1 virus zorgt voor annulering concours Valencia
    EHV-1 virus zorgt voor annulering concours Valencia