­ NK traditioneel gerij 2018 te Soest, Soestdijk & Baarn - KNHS

NK traditioneel gerij 2018 te Soest, Soestdijk & Baarn

Geplaatst op 09 september 2018 in Aangespannen sport

Het Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij werd afgelopen zaterdag 8 september georganiseerd door de stichting Vorstelijk Baarn en de NVTG.

De terreinen van Handelsstal Laseur in Soest vormden het prachtige decor voor de presentatie van de deelnemers aan de juryleden en was het start- en eindpunt van deze dag voor alle deelnemers. Van de aanwezige 39 combinaties namen er 10 deel aan het NK verdeeld over 3 rubrieken in 2 categorieën. Om 09:00 werd begonnen met de presentatie. Naast het NK kon men deelnemen aan het Concours Traditionele aanspanningen (CTA) wat naast het NK werd georganiseerd. De punten die hier werden behaald door de 9 deelnemers tellen mee voor het nieuwe seizoen 2018-2019 wat gestart is met de Nachtrit in Zutphen op 25 augustus jl.

Om 11:00 vertrok men voor het eerste deel van de Route waarbij men door Soest ging met een Defilé in de Van Weedestraat waarbij de publieksprijs van de ondernemersvereniging in Soest werd overhandigd aan de Fam. Barendrecht met hun Bakkerswagen. Omstreeks 12:15 kwamen de deelnemers aan bij Paleis Soestdijk voor de lunch en de prijsuitreiking.

De uitslagen:
Alle rubrieken CAT 1 Authentiek
Nederlands kampioen: Yvonne Schalkers - Kitzen 226,83 ptn.
2. Cees Aartsen 220,00 ptn.
3. Annemiek Oude Avenhuis 218,50 ptn.

Yvonne Schalkers

Alle rubrieken CAT 2 Replica’s
Nederlands kampioen: Irma Voorn van Sleeuwen 222,50 ptn.
2. Hans Duisters 214,33 ptn.

Epona trofee naar Irma Voorn van Sleeuwen

Voor de aanspanning met de hoogste score uit 3 beoordelingen het afgelopen seizoen is de Mensport & v.d. Wiel Traditie Trofee gegaan naar Cees Aartsen in de categorie 1 authentiek en de Epona trofee naar Irma Voorn van Sleeuwen in de Categorie 2 Replica’s.

Het naast het NK gehouden CTA leverde de volgende prijswinnaars op:
Alle rubrieken CAT 1 en 2.
1. T. Wiggerts 228,75 ptn.
2. Rik Schoenmaker 226,50 ptn.
3. Ruud Korst 212,75 ptn.

Mensport trofee naar Cees Aartsen

Na de prijsuitreiking vertrokken de aanspanningen richting Baarn voor het defilé aan de Brink. Hier werd ook de aanspanning van de fam. -Barendrecht met de Bakkerswagen in de belangstelling gezet met de publieksprijs van de ondernemersvereniging uit Baarn. Na dit defilé gingen de deelnemers en de medewerkers terug naar het startterrein om na het verzorgen van de paarden en het opruimen van de spullen gezamenlijk van een diner te genieten.

Foto's Traditioneel Gerij

Ander Nieuws

  • Alle nationale kampioenen van 2019!
    Alle nationale kampioenen van 2019!
  • Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
    Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
  • Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN
    Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN