­ Open Dag Terra MBO - Unieke opleiding voor de echte paardenliefhebber - KNHS

Open Dag Terra MBO - Unieke opleiding voor de echte paardenliefhebber

Geplaatst op 05 januari 2018

Op zaterdag 3 februari organiseren de hippische opleidingen niveau 3 en 4 van Terra een open dag. Van 12.00 uur tot 15.00 uur zijn belangstellenden welkom in het schoolbedrijf Hippisch Centrum Sunrise-Stables in Assen.

In bedrijf
Bezoekers komen tijdens de open dag in aanraking met alle facetten van de hippische opleidingen niveau 3 en 4 bij Terra en zien de studenten aan het werk. In de stallen geven studenten demonstraties op het gebied van verzorging. Ook krijgen studenten rij- en springlessen en vertellen ze hoe het gaat met de beschikbaarheid van paarden. Daarnaast is een team van docenten en instructeurs aanwezig om bezoekers uitleg te geven over de opleiding. Al deze activiteiten samen geven geïnteresseerde scholieren een goed beeld van de hippische opleidingen niveau 3 en 4 van Terra MBO Meppel, Groningen en Emmen.

Uniek
Terra is de enige mbo-opleiding in Noord Nederland waar studenten naast het ORUN-diploma Instructeur Basissport ook het ORUN-diploma Instructeur Wedstrijdsport kunnen halen. Studenten die deze richting kiezen, krijgen elke dag rijles. Ze volgen de opleidingen met hun eigen of een gehuurd paard en nemen deze mee naar de opleiding. Ook dit is uniek in Noord Nederland, samen met je eigen paard naar school! De paarden staan op stal bij het schoolbedrijf, Hippisch Centrum Sunrise-Stables in Assen. Hippisch Centrum Sunrise-Stables past goed bij de ambities die Terra heeft. Het is een modern bedrijf dat beschikt over alle faciliteiten die Terra haar studenten wil bieden. Sunrise-Stables is gelegen in Assen, vijf minuten van het centrum, direct aan een prachtig uitgebreid recreatiegebied, op een kwartier lopen vanaf het openbaar vervoer. Het schoolbedrijf wordt door de studenten zelfstandig geleid. Ook organiseren de studenten wedstrijden, waaronder het jaarlijkse Terra concours. Studenten die van ver komen, kunnen ook woonruimte huren voor het verblijf op locatie, waar ze samen met andere studenten zelfstandig kunnen wonen. Al met al is Hippisch Centrum Sunrise-Stables in Assen een perfecte opleidingslocatie voor de hippische opleidingen van Terra.                                                                              

Perspectief
Bij de hippische opleidingen van Terra mbo kunnen studenten kiezen voor verschillende niveaus die opleiden voor diverse functies binnen de hippische wereld: medewerker paardensport en -houderij (niveau 2), vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij (niveau 3), hippisch bedrijfsleider (niveau 4) of hippisch instructeur (niveau 4). Op niveau 3 en 4 zit in de opleiding standaard de opleiding ‘aspirant-instructeur’, studenten kunnen dit in de vierjarige opleiding niveau 4 afronden op ‘instructeursniveau’. Studenten die bij Terra de hippische opleiding voor instructeur volgen, krijgen nu ook het ORUN-diploma bij hun mbo-diploma.

Studenten die kiezen voor de opleiding niveau 3 of niveau 4 bedrijfsleider volgen deze deels bij het schoolbedrijf Sunrise Stables in Assen en deels bij de vestiging van aanmelding (Emmen, Groningen of Meppel). De opleiding niveau 4 instructeur wordt voor het overgrote deel gevolgd bij Sunrise Stables in Assen en voor een klein deel in Meppel.

Meer weten over de Hippische opleidingen niveau 3 en 4 van Terra? Kom langs op de Open Dag op 3 februari bij Hippisch Centrum Sunrise-Stables, Baggelhuizen 2 in Assen! Of klik hier voor meer informatie over de hippische opleidingen.

Fotobijschrift: Leerlingen van de hippische opleidingen in actie

Categorie: MBO Terra, open dag, hippische opleiding

Ander Nieuws

  • Open Manegedagen van 18 t/m 27 september 2020
    Open Manegedagen van 18 t/m 27 september 2020
  • Opleiding Aspirant Manege Instructeur biedt veel mogelijkheden voor bedrijven
    Opleiding Aspirant Manege Instructeur biedt veel mogelijkheden voor bedrijven
  • KNHS Instructeursopleidingen: Theorie en tips in videolessen
    KNHS Instructeursopleidingen: Theorie en tips in videolessen