­ Oprichting Vereniging Paarden Export en Transport Nederland - KNHS

Oprichting Vereniging Paarden Export en Transport Nederland

Geplaatst op 14 mei 2018

Op 8 mei 2018 is de Vereniging Paarden Export en Transport Nederland opgericht. Deze vereniging heeft als doel het behartigen van de belangen en het bevorderen van de import- en export van paarden (-sperma en/of -embryo’s) binnen Europa en naar Derde Landen (buiten de EU). In de vereniging zijn expediteurs, transporteurs, exporteurs, handelsstallen, luchtvracht- en douaneagenten vertegenwoordigd.

Afgelopen dinsdag heeft de oprichtingsvergadering plaats gevonden en is het bestuur samengesteld met vertegenwoordigers namens de transporteurs (Marcel Jordan en Ale Schaap), expediteurs (Roy Oirbans en Pascale Drijfhout) en exporteurs (Chantal Gelissen en Arno Koekkoek). Zij zal komende periode ook een onafhankelijk voorzitter aanstellen.

De VPETN houdt zich vooral bezig met het verkrijgen en verbeteren van exportcertificaten. Ook zal zij het aanspreekpunt zijn voor export en transport richting de verschillende belanghebbende organisaties. De VPETN heeft ook als doel het aanspreekpunt te zijn richting het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselvoorziening en de NVWA.

Daarnaast heeft de vereniging heeft als doel het bevorderen van het imago van Nederland als paarden exportland. Bedrijven welke bij de VPETN aansluiten willen zich onderscheiden vanwege de gestelde kwaliteitseisen. Er is een huishoudelijk reglement samengesteld waarmee er een zelfreinigend vermogen is gecreëerd in de vereniging.

Bron: persbericht Vereniging Paarden Export en Transport Nederland, foto: Arnd.nl

Categorie: transport, export

Ander Nieuws

  • Let op: do’s en dont’s paardentransport warm weer
    Let op: do’s en dont’s paardentransport warm weer
  • SRP: Verdere uitbreiding aantal landen voor exportcertificering via e-CertNL
    SRP: Verdere uitbreiding aantal landen voor exportcertificering via e-CertNL
  • Exportcertificering via e-CertNL voor aantal landen buiten EU
    Exportcertificering via e-CertNL voor aantal landen buiten EU