­ Oranje dressuurteam opent sterk bij CHIO Rotterdam - KNHS

Oranje dressuurteam opent sterk bij CHIO Rotterdam

Geplaatst op 21 juni 2018 in Dressuur & Para

De Nederlandse dressuurruiters zijn het CHIO Rotterdam sterk begonnen. Na de Grand Prix, het eerste onderdeel van de FEI Nations Cup, staan de ruiters van bondscoach Rien van der Schaft op een voorlopige eerste plaats. In het individuele klassement was Edward Gal met zijn toppaard Glock’s Zonik N.O.P., de beste.

Voor Nederland opende Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy vanmorgen de dans met een sterke proef die goed was voor 73%.  Tweede Nederlandse starter Emmelie Scholtens reed de beeldschone Apache vervolgens naar een hele knappe 74.261. Edward Gal reed daarna als derde een zeer stabiele en fraaie proef met Glock’s Zonik N.O.P. Hun score van 76.975% bleek uiteindelijk goed voor de overwinning. Voor Nederland verscheen Madeleine Witte-Vrees met Cennin als laatste in de ring. De combinatie kreeg helaas teveel fouten en liet een teleurstellende score van 70.522% noteren.

Bondscoach tevreden
Bondscoach Rien van der Schaft is tevreden na afloop. “Dit is en goed begin”, zegt hij. “Drie van de vier hebben echt goed gereden. Het was wat ik er van verwacht en gehoopt had. Als je hier wint met deze punten zoals Edward nu gedaan heeft, is dat natuurlijk echt heel goed. Alleen Madeleine Witte ging niet goed. Haar paard Cennin was ineens heel kijkerig en gespannen, iets wat hij eigenlijk nooit is. In de training leek het heel goed, dan is dit natuurlijk even een baal moment, maar daar komt ze zeker weer overheen en dan gaan we er weer vol tegenaan. ”

Landenklassement
Het landenklassement wordt in Rotterdam opgemaakt aan de hand van plaatsingspunten waarbij het resultaat van de beste drie combinaties per land telt. Na dit eerste onderdeel gaat Nederland aan de leiding in de FEI Nations Cup op de voet gevolgd door Zweden. Zaterdag gaat de FEI Nations Cup verder. Dan rijden per land twee ruiters de Grand Prix Special en twee ruiters verschijnen aan de start in de Kur. Ook dan wordt uiteraard weer gewerkt met plaatsingspunten en tellen weer de beste drie resultaten per land.

Uitslag Grand Prix CHIO Rotterdam, tevens 1e onderdeel FEI Nations Cup
1. Edward Gal (Oosterbeek) – Glock’s Zonik N.O.P., 76.957%
2. Therese Nilshagen (Zwe) – Dante Weltino, 76.152%
3. Patrick Kittel (Zwe) – Well Done de la Roche CMF, 75.804%
4. Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache, 74.261%
8. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Glock’s Dream Boy, 73.00%
12. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin, 70.522%

Tussenstand FEI Nations Cup
1. Nederland, 13 punten
2. Zweden, 15 punten
3. Verenigde Staten, 18 punten

Kijk hier voor alle uitslagen

Meer op www.chio.nl

Foto Edward Gal - Glock's Zonik door DigiShots

Ander Nieuws

  • WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
    WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
  • WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
    WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
  • WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek
    WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek