­ Oranje scoort bij internationale Para dressuurstrijd in Genemuiden - KNHS

Oranje scoort bij internationale Para dressuurstrijd in Genemuiden

Geplaatst op 10 februari 2018 in Dressuur & Para

Van 8 tot en met 10 februari is in Genemuiden voor de tweede keer een CPEDI3* georganiseerd. Ook dit jaar was de wedstrijd voor de Internationale Para-dressuurruiters weer zeer goed georganiseerd. Het Internationale concours vond plaats in het Hippisch Centrum van de rijvereniging de Zwartewaterruiters.

Bondscoach Joyce Heuitink is lovend over de wedstrijd in Genemuiden. “Ik denk echt dat het een van de best georganiseerde paradressuur wedstrijden in de wereld is. De stallen waren verwarmd en er stonden ook heaters voor de stewards en juryleden. Het ontbrak de deelnemers en alle mensen om hen heen aan niets.” Op de slotdag was ook Prinses Margriet aanwezig in Genemuiden. De Prinses heeft genoten van de Freestyle Test in Grade IV, waarbij de eerste prijs is gewonnen door de Nederlandse amazone Demi Haerkens met haar paard Dude. Prinses Margriet zet zich al jaren enorm in voor sporters met een beperking en is beschermvrouw van Federatie Paardrijden Gehandicapten.

Nederlandse successen
De Nederlandse deelnemers lieten zich in het internationale veld ook sterk zien en hielden vele overwinningen in eigen land. Frank Hosmar was met drie overwinningen in de Grade V oppermachtig met zijn Alphaville. De eerste dag was er nog iets spanning te bespeuren maar de andere dagen was het zeer goed. Ook met zijn pas zevenjarige paard Guetta deed Hosmar het uitstekend en wist hij goede kaderscores te rijden.
Ook Rixt van der Horst reed in Grade III sterk. Met haar relatief nieuwe troef Findsley reed ze haar laatste B-kaderscore. Rixt heeft de merrie kunnen leasen van Lisa Sanders die zelf onlangs nog op het Regiokampioenschap in Gelderland met het paard uitkwam. Heuitink over het optreden van Rixt: “Met name de individuele proef was erg goed, waarbij de ruime actieve en losgelaten stap en de verruimingen in de draf hoog scoren.” Demi Vermeulen won in Grade III de Kür met haar paard Ciska II. Joyce Heuitink vertelt over het teamwork van deze zege. “Femke Beljon, de trainster en eigenaresse van Ciska II, was vanmorgen thuisgekomen van vakantie en is meteen doorgereden naar Genemuiden om Ciska los te kunnen rijden. Het resultaat mocht er zijn, een mooie harmonieuze Kür met een stille aanleuning en veel schwung in draf.”
Voor Demi Haerkens was Genemuiden de eerste internationale wedstrijd met haar eigen nieuwe paard Dude. Dude is een paard met veel uitstraling, techniek en looplust en geeft een heel mooi beeld in draf en galop. Met mooie scores in de Grade IV is de combinatie hard op weg naar een kaderplaats.

In de landenwedstrijd was het team van bondscoach Joyce Heuitink ook de beste. “Frank reed zeer solide, de andere ruiters hadden allemaal ook een wat mindere dag. Het is pas het begin van het seizoen, dus we kunnen dit allemaal meenemen als huiswerk voor de komende maanden.”

Kijk hier voor meer nieuws en uitslagen van de wedstrijd in Genemuiden

Ook op de Facebookpagina Para Equestrian Dressage Genemuiden, zijn veel foto's, uitslagen en meer te vinden.

Foto Rixt van der Horst door DigiShots

 

 

Ander Nieuws

  • TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
    TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
  • Baars, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
    Baars, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
  • Winnende Dinja van Liere voert TeamNL dressuur aan in Nations Cup CHIO Rotterdam
    Winnende Dinja van Liere voert TeamNL dressuur aan in Nations Cup CHIO Rotterdam