­ Outdoor Gelderland start met dag vol parasport - KNHS

Outdoor Gelderland start met dag vol parasport

Geplaatst op 23 mei 2018 in Dressuur & Para

Outdoor Gelderland begint dit jaar een dag vroeger dan gebruikelijk. Op dinsdag 26 juni wordt het internationaal paardensportevenement ingeluid met een dag parasport voor ruiters, bezoekers en vooral kinderen, al dan niet met een beperking.

Wat begon met de toekenning van de finale om de KNHS-Witte van Moort Para Dressuur Trophy mondde uit in een dag vol vermaak voor zo’n tweehonderd leerlingen van het speciaal onderwijs en basisonderwijs, die Outdoor Gelderland om 12.00 uur officieel openen met een dansclinic. Alle kinderen zijn welkom om mee te doen aan deze swingende start in de hoofdpiste. De toegang is gratis.

Scholieren van speciaal onderwijs Lichtenbeek kunnen ‘s ochtends op Outdoor Gelderland verschillende sporten uitoefenen zoals G-voetbal, handboogschieten, fietsracen en ponyrijden, maar ook genieten van poppenkast met parapaard Kareltje, stokpaardrijden en pony knuffelen. Iets later sluit basisschool de Boomhut aan en mogen deze kinderen onder meer ervaren hoe het bijvoorbeeld is om in een rolstoel te basketballen. Wat doe je als je een beperking hebt? Een dag waar educatie en bewustwording centraal staat.

Na de feestelijke opening, waar iedereen aan mee mag doen, is er om 12.45 uur een clinic door Sandra Groeneveld van Prinses Maxima Manege. Sandra is blind, maar dat weerhoudt haar er niet van om een mooie dressuurproef te rijden. Ze heeft bij elke letter in de rijbaan iemand staan die de letter roept, zodat ze te paard op het geluid kan afgaan. Om 13.15 uur volgt de rubriek beste manegeruiter. Joyce Heuitink, bondscoach paradressuur, is op zoek naar nieuw talent en roept iedere ruiter en amazone met een beperking op om een filmpje in te sturen waarna hij of zij misschien mag meerijden. Wie wordt het nieuwe paratalent?

Om 15.45 uur gaat de finale om de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophyvan start. Deze competitie stimuleert het aangepast sporten dressuur, zowel in de breedte- als in de topsport. Geclassificeerde ruiters krijgen een uitgebreid aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit, waarbij er internationale proeven worden verreden. Geplaatst voor de finale zijn Demi Vermeulen (foto), Sanne Voets, Frank Hosmar, Lotte Krijnsen, Demi Haerkens en Yvette Overgoor.

De paradag, die ook voor niet-paardenliefhebbers leuk is om te bezoeken, wordt in de regio breed gedragen. Het thema aangepaste sport is ook een belangrijk item op de agenda van Outdoor Gelderland’s hoofdsponsor Provincie Gelderland. De provincie heeft 2018 zelfs uitgeroepen tot het Jaar van het aangepast sporten. Ook Outdoor Gelderland wil kinderen en jongeren met en zonder een beperking samen laten ervaren hoe leuk sport en cultuur kunnen zijn. Daarnaast heeft het evenement zich gecommitteerd aan Stichting Parapaard dat therapeutisch paardrijden mogelijk maakt.

Meer informatie op: www.outdoorgelderland.nl

Bron tekst en foto Outdoor Gelderland

Categorie: para-dressuur, Para Trophy

Ander Nieuws

  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen