­ Programma NK Dressuur 2018 bekend - KNHS

Programma NK Dressuur 2018 bekend

Geplaatst op 11 mei 2018 in Dressuur & Para

Dit jaar zal het NK voor de vierde keer in de prachtige ambiance van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo worden gehouden. De afgelopen jaren hebben veel mooie winnaars plaats mogen nemen op het ereschavot. Zo ging Edward Gal er afgelopen editie met GLOCK’s Zonik N.O.P. vandoor met de gouden plak bij de senioren. Er is dit jaar wederom een mooi programma samengesteld vol met prachtige sport.

Onderdelen die worden verreden tijdens het NK Dressuur zijn de Bixie, Children (nieuw), Junioren, Young Riders, U25, Para Dressuur, Lichte Tour, ZZ-Zwaar en de Grand Prix. Internationaal bestaat de Children-rubriek al langer. De KNHS heeft in 2017 een Pilot gedaan met de Children. Daaruit is gebleken dat ook zij kans hebben op eremetaal Internationaal gezien. Een deelnemer komt in aanmerking voor de categorie Children als ze een leeftijd hebben van 12 tot 14 jaar en een combinatie vormen met een paard of E-pony.

Daarnaast is er nog een extraatje, want liefhebbers kunnen dit nu ook genieten van de schoonheid van Friese paarden.

Friezen Pas De Deux Kür op Muziek
De Friezenwedstrijd wordt in twee dagen verreden. Op de donderdag wordt de individuele proef verreden en op zaterdag de Pas de Deux op muziek. Iedereen die een Fries rijdt en startgerechtigd is in de klasse ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Zware Tour kan deelnemen. Samen met een andere subtop ruiter vorm je een duo. Beide rijden op donderdag een individuele proef op eigen niveau en de Pas De Deux zal in de laagste klasse worden verreden.

Inschrijven kan via www.nk-dressuur.nl, hier vind je ook het complete programma.

Bron: persbericht NK Dressuur, foto: Digishots

Categorie: NK Dressuur

Ander Nieuws

  • Dressuurruiters TeamNL tweede in Landenwedstrijd Aken
    Dressuurruiters TeamNL tweede in Landenwedstrijd Aken
  • Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
    Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
  • “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”
    “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”