­ Rens Bogers winnaar KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2018 - KNHS

Rens Bogers winnaar KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2018

Geplaatst op 16 juni 2018 in Springen

De tweede plaats in de finaleronde op CSI Twente bleek voor Rens Bogers ruim voldoende om de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2018 te winnen. Dagwinnares Fleur Leemans klom door haar zege naar de tweede plaats in het eindklassement.

Trainer en coach Teun van den Broek trad in de eerste ronde op als rijstijl-jurylid en was zeer te spreken over het niveau van de deelnemers. “Je hebt echt een kopgroep aan ruiters die goed weten wat ze doen. Die rijden duidelijk rond met een plan, dat was niet alleen zichtbaar in de eerste ronde, maar ook in de barrage.”

Spannende strijd
De finalewedstrijd op CSI Twente beloofde vooraf al erg spannend te worden, omdat de top van het tussenklassement in de puntentelling dicht op elkaar stond. De strijd bleek uiteindelijk te gaan tussen Rens Bogers (Guttecoven), Fleur Leemans en Siebe Leemans (beiden uit Oost West en Middelbeers).

Teun van de Broek: “Siebe kreeg van mij de hoogste stijlpunten, die rijdt zo makkelijk en natuurlijk en heeft zoveel balans. Hij maakt ook goede beslissingen. Helaas kreeg hij een fout in de barrage, anders had hij de dagprijs en misschien ook wel de competitie gewonnen.”

Siebe Leemans met Everest Albert

Fleur Leemans heeft volgens Van den Broek dit seizoen grote stappen gemaakt. “Ze reed een hele sterke eerste manche, het parcours was echt van haar. Daarna reed ze ook nog een super strakke barrage, waardoor ze de dagprijs zeer verdiend won.”

Fleur Leemans met Orchids Lonette

Rens Bogers presteerde het hele seizoen zeer constant. Van den Broek: ”Je ziet aan die jongen dat hij van nature heel veel goed doet en hij heeft een scherpe pony. Vandaag in het eerste parcours had hij wat schoonheidsfoutjes, maar zijn barrage was werkelijk uit het boekje en daar maakte hij zijn plaatsingspunten mee goed.

Winnaar Rens Bogers

Volgens Van den Broek heeft de competitie zijn toegevoegde waarde weer getoond: “Ik heb deze kinderen al eerder in het seizoen aan het werk gezien, en ze hebben allemaal stappen gezet, dat is heel mooi om te zien.”

Hartog Rising Star
Rens Bogers is als winnaar van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy tevens uitgeroepen tot één van de Hartog Rising Stars. Hartog Rising Stars zijn jonge aanstormende paardensporttalenten die van Hartog een extra steuntje in de rug krijgen. Een Hartog Rising Star kan rekenen op een jaar lang gratis ruwvoer en krachtvoer voor zijn paard of pony. Daarnaast ontvangt een Hartog Rising Star uiteraard ook verschillende leuke goodies zoals een jas en zadeldek. Meer over de Hartog Rising Star actie vind je op www.hartog-lucerne.com. Lees hier alles over de KNHS-Hartog Lucerne Trophy.

Dagklassement
1. Fleur Leemans – Orchids’s Lonette
2. Rens Bogers – Bonjour L’Amour
3. Siebe Leemans – Everest Albert
4. Mikai Brandes – Orchid’s Gaia
5. Kelly Jonker – Vito

Eindstand KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2018
1. Rens Bogers, Bonjour L’Amour, 79,5 pnt
2. Fleur Leemans, Orchid’s Lonette, 73 pnt
3. Siebe Leemans, Everest Albert, 70,5 pnt
4. Maud Hanse, Countrys Boy, 66,5 pnt
5. Isabelle Roepel, Breitling, 60 pnt

Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
  • Lars Kersten: ’Met zesde plaats kan ik prima leven’
    Lars Kersten: ’Met zesde plaats kan ik prima leven’