­ Rens Bogers winnaar Hartog Lucerne wedstrijd Geesteren - KNHS

Rens Bogers winnaar Hartog Lucerne wedstrijd Geesteren

Geplaatst op 15 april 2018 in Springen

Rens Bogers reed in Geesteren zijn derde KNHS-Hartog Lucerne Trophy wedstrijd en won deze. Met een tweede plaats in zijn eerste wedstrijd doet de 13-jarige ruiter uit Guttecoven goede zaken richting de finale. Tom Brinkman jureerde de rubriek en was enthousiast over de winnaar. “Rens reed goed en wist goed wat hij deed.”

“Ik was heel blij met mijn overwinning en zeker ook omdat mijn pony Bonjour L’Amour heel goed sprong. In de eerste omloop had ik de hoogste stijlpunten, al had ik geluk op hindernis elf want daar kwam ik heel dicht onder”, vertelt Rens Bogers. “Er waren niet veel nullers in de eerste ronde. In de tweede ronde hoefde ik alleen foutloos te blijven om te winnen, omdat Marinka Keus die tweede stond drie balken had. Dat lukte. Omdat mijn pony een grote galop heeft rijd ik meer lange lijnen in het parcours.”
Voor Rens Bogers was de tweeënhalf uur durende reis vanuit Guttecoven naar Geesteren het meer dan waard. Ook voor zijn springlessen reist Rens veel. “Ik les bij Pieter Kersten en dat is toch drie kwartier tijden. Dressuurles krijg ik van Kyra Klinkers. Ik rijd Bonjour L’Amour nu een jaar. Ik ben met haar in het BB begonnen, dus het gaat best heel snel. Bonjour is een pony die fijn was opgeleid toen ik haar kreeg. Ze is nu tien jaar en had al Z-gesprongen met de vorige eigenaar die haar vanaf haar vierde reed. Ik rijd nu nog een wedstrijd in de Hartog Lucerne Competitie en hoor dan of ik de finale mag rijden. Ik ga dit jaar ook nog een paar keer internationaal rijden.” Rens heeft het rijden niet van een vreemde. “Mijn moeder heeft dressuur gereden en mijn vader Jan Bogers heeft ook internationaal gesprongen. De paardensport is voor ons puur hobby.”

Tom Brinkman jureerde de deelnemers in Geesteren op de wijze van rijden. “Er waren in de top een paar goede ruiters en amazones. Die weten ook waar ze mee bezig zijn en rijden met een goed plan. Er waren ook die goed reden, maar pech hadden met een weigering of een springfout. Winnaar Rens reed goed en wist ook goed wat hij deed.”

Uitslag KNHS-Hartog Lucerne Trophy Competitiewedstrijd Geesteren
1. Rens Bogers, Bonjour l'amour, 4 pnt
2. Susan Benedictus, Jazz, 6 pnt
3. Maud Hanse, Country's Boy, 7 pnt
4. Siebe Leemans, Everest Albert, 8 pnt
5. Marinka Keus, MIK's De Roodwilligen Duk, 14 pnt
6. Isabelle Roepel, Breitling, 16 pnt

Foto: Rens Bogers en Bonhour L'Amour (www.fototrailer.nl)

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023