­ Rien van der Schaft stopt als dressuurbondscoach - KNHS

Rien van der Schaft stopt als dressuurbondscoach

Geplaatst op 23 augustus 2018

Rien van der Schaft (Wenum-Wiesel) legt zijn taken als bondscoach dressuur senioren neer. De 64-jarige Van der Schaft werd eind december 2016 door de KNHS als bondscoach aangesteld.

Rien van der Schaft: “De taak van coach bij de absolute seniorentop past mij helaas minder dan ik aanvankelijk had gehoopt. Daarom heb ik besloten om te stoppen. De grootste uitdaging en het meeste plezier haal ik uit het werken met talenten en opleiden van ruiters en paarden.”

Technisch Directeur KNHS Maarten van der Heijden: “Het is erg jammer dat het niet gelukt is en de timing vlak voor Tryon is verre van ideaal. Maar topsport betekent ook keuzes durven maken. Om prestaties te kunnen leveren op dit niveau moet alles kloppen.
Het is voor alle betrokkenen spijtig dat de samenwerking niet heeft gebracht wat we ervan verwacht hadden. Het dressuurteam gaat zich nu volledig focussen op een goede prestatie in Tryon en hoopt dit in alle rust te kunnen doen.”

Na overleg met de ruiters is besloten dat er zo kort voor het WK geen interim coach aangesteld wordt. De begeleiding wordt, in samenwerking met de privétrainers, voortgezet door de begeleidingsstaf van de KNHS bestaande uit Maarten van der Heijden en Ad Wagemakers.

Foto: Arnd.nl

Categorie: bondscoach

Ander Nieuws

  • Interview Jos Lansink, nieuwe bondscoach springruiters TeamNL *video*
    Interview Jos Lansink, nieuwe bondscoach springruiters TeamNL *video*
  • Jos Lansink nieuwe bondscoach springruiters TeamNL
    Jos Lansink nieuwe bondscoach springruiters TeamNL
  • Gouden KNHS-speld voor Harry de Ruyter
    Gouden KNHS-speld voor Harry de Ruyter