­ Update: Rijvaardigheidstesten op 17 maart en 7 april - KNHS

Update: Rijvaardigheidstesten op 17 maart en 7 april

Geplaatst op 12 februari 2018 in Aangespannen sport

Sta je op het punt om mee te doen aan wedstrijden bij de aangespannen sport? Noteer dan zaterdag 17 maart (Lunteren, tijdens de hengstenkeuring van het Nederlands Hackney Stamboek) en 7 april (Ambt-Delden, voorafgaand aan de Twentse Tuigpaardendag) in je agenda. Op die data zijn er namelijk weer rijvaardigheidstesten.

Voordat je wedstrijden aangespannen sport kunt gaan rijden, leg je eerst een rijvaardigheidstest af. De test bestaat uit theorie (vooral reglementskennis) en praktijk.

De theorie bestaat uit 10 meerkeuzevragen over de reglementen.  Het gaat om hoofdstuk 5 t/m 10, 12 en bijlage 3 en 4 van het Algemeen Wedstrijdreglement en van het disciplinereglement Aangespannen Sport wordt je niet gevraagd naar artikel 801, 802 en 809. Deze artikelen zijn bedoeld voor wedstrijdorganisaties en officials. De ervaring leert dat een aantal keren goed doorlezen voldoende moet zijn om de test succesvol af te ronden

Bij het praktijkgedeelte span je onder toezicht van een jurylid je paard(en) in wordt een wedstrijdrubriek nagebootst. Daarna hoor je of je bent geslaagd en of je je wedstrijdcarriere kunt beginnen! 

Inschrijven kan met het inschrijfformulier

Categorie: rijvaardigheidstest

Ander Nieuws

  • Alle nationale kampioenen van 2018!
    Alle nationale kampioenen van 2018!
  • Verslag forum Aangespannen Sport 12 november
    Verslag forum Aangespannen Sport 12 november
  • Leslie Agricola Hippiade kampioen met Feitse GL
    Leslie Agricola Hippiade kampioen met Feitse GL