Update: Rijvaardigheidstesten op 17 maart en 7 april

Geplaatst op 12 februari 2018 in Aangespannen sport

Sta je op het punt om mee te doen aan wedstrijden bij de aangespannen sport? Noteer dan zaterdag 17 maart (Lunteren, tijdens de hengstenkeuring van het Nederlands Hackney Stamboek) en 7 april (Ambt-Delden, voorafgaand aan de Twentse Tuigpaardendag) in je agenda. Op die data zijn er namelijk weer rijvaardigheidstesten.

Voordat je wedstrijden aangespannen sport kunt gaan rijden, leg je eerst een rijvaardigheidstest af. De test bestaat uit theorie (vooral reglementskennis) en praktijk.

De theorie bestaat uit 10 meerkeuzevragen over de reglementen.  Het gaat om hoofdstuk 5 t/m 10, 12 en bijlage 3 en 4 van het Algemeen Wedstrijdreglement en van het disciplinereglement Aangespannen Sport wordt je niet gevraagd naar artikel 801, 802 en 809. Deze artikelen zijn bedoeld voor wedstrijdorganisaties en officials. De ervaring leert dat een aantal keren goed doorlezen voldoende moet zijn om de test succesvol af te ronden

Bij het praktijkgedeelte span je onder toezicht van een jurylid je paard(en) in wordt een wedstrijdrubriek nagebootst. Daarna hoor je of je bent geslaagd en of je je wedstrijdcarriere kunt beginnen! 

Inschrijven kan met het inschrijfformulier

Categorie: rijvaardigheidstest

Ander nieuws

  • CHIO Aken 2018: Maikel van der Vleuten achtste in Grote Prijs
    CHIO Aken 2018: Maikel van der Vleuten achtste in Grote Prijs
  • KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge dressuurpony’s in volle gang
    KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge dressuurpony’s in volle gang
  • Blom en Naber derde bij Eventing Emmeloord
    Blom en Naber derde bij Eventing Emmeloord
Wij maken gebruik van cookies Ok