­ Rob de Bruin en Paulus Beurskens in FEI-commissies - KNHS

Rob de Bruin en Paulus Beurskens in FEI-commissies

Geplaatst op 18 november 2018 in Reining , Voltige

Tijdens de General Assembly van de FEI in Bahrein zijn zaterdag twee Nederlanders gekozen voor de technische commissies. Rob de Bruin is voor vier jaar gekozen in de discipline voltige en Paulus Beurskens is toegetreden in de discipline reining.

Rob de Bruin is FEI Vaulting Judge en was onder andere juryvoorzitter op het WK voor Junioren in 2015 en jurylid op de Wereldruiterspelen in Tryon dit jaar. Rob was ook 10 jaar lang bondscoach van het Nederlandse team.
Paulus Beurskens is zelf reiningruiter en was tot begin dit jaar voorzitter van de Dutch Reining Horse Association (DRHA). De DRHA organiseert sinds 2017 het NK Reining in Grathem.

De technische commissies van de FEI ontwikkelen het sporttechnisch beleid en adviseren het FEI-bestuur. "We hebben nu in vijf van de acht disciplines een Nederlandse vertegenwoordiging in de commissie," vertelt Maarten van der Heijden, die samen met Cees Roozemond namens de KNHS aanwezig is bij de vergadering. "Dit is prachtig nieuws en vergroot de Nederlandse invloed in internationaal perspectief."

Frank Kemperman was al voorzitter van het dressuurcomité, Rob Ehrens maakt deel uit van de commissie springen en Hanneke Gerritsen is vertegenwoordiger in het adviesorgaan van de internationale paardensport bij de para-dressuur.

Bekijk hier het overzicht met alle FEI-commissies en hier een overzicht van de belangrijke beslissingen in de jaarvergadering op 17 november (Engelstalig).

Kijk hier voor meer informatie over de FEI General Assembly van 16 t/m 20 november 2018 in Manama.

Foto: Arnd.nl

Categorie: FEI, technische commissie

Ander Nieuws

  • Wedstrijden vanaf 1 juli: informatie voor wedstrijdorganisaties en ruiters
    Wedstrijden vanaf 1 juli: informatie voor wedstrijdorganisaties en ruiters
  • Rieky Young: “Je moet niet op je gat gaan zitten, maar gewoon doorgaan.”
    Rieky Young: “Je moet niet op je gat gaan zitten, maar gewoon doorgaan.”
  • Claire de Ridder: bondscoach en regerend Nederlands kampioen Voltige
    Claire de Ridder: bondscoach en regerend Nederlands kampioen Voltige