­ Rowen van de Mheen naar Youth Olympic Games - KNHS

Rowen van de Mheen naar Youth Olympic Games

Geplaatst op 27 augustus 2018 in Springen

Van 6-18 oktober vinden in het Argentijnse Buenos Aires the Youth Olympic Games plaats. Voor Nederland zal springruiter Rowen van de Mheen deelnemen aan deze jeugd Olympische Spelen.

De dit jaar 18 geworden Rowen van de Mheen (Hoevelaken) kwam met de pony’s en bij de Junioren al vele malen uit voor Nederland op een Europees kampioenschap en in landenwedstrijden.

In 2017 werd Rowen met Q Verdi op een geweldige manier Europees kampioen bij de junioren. De ruiters rijden bij de YOG op door loting toegewezen paarden.

Bondscoach Luc Steeghs zal Rowen begeleiden in Buenos Aires. 

Vier jaar geleden nam Lisa Nooren voor Nederland deel aan de YOG in Nanjing. Zij won daar toen goud met het Europese team en werd individueel 20e.

Luc Steeghs kijkt met belangstelling uit naar dit avontuur. “Het zijn wel de Olympische Spelen voor de jeugd, dus dat is altijd top om bij te zijn. Het is voor de sporters denk ik ook zeer interessant om hun horizon te verbreden en te kijken wat andere sporters doen, dat geldt ook voor mij als coach. Zo een heel toernooi meemaken, ook met de andere sporters en kijken hoe die de dingen aanpakken is super leerzaam. Daarnaast heeft het NOC*NSF er ook een interessant programma omheen waarbij de coaches veel uitwisselen.”

Meer over de YOG op https://www.olympic.org/buenos-aires-2018 en www.nocnsf.nl/buenosaires2018

Foto Rowen van de Mheen door Hippofoto

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF