­ Sanne Voets wint KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy Jumping Amsterdam - KNHS

Sanne Voets wint KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy Jumping Amsterdam

Geplaatst op 26 januari 2018 in Dressuur & Para

Sanne Voets heeft tijdens Jumping Amsterdam met haar Demantur N.O.P. de eerste kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. Demi Vermeulen eindigde met Ciska II als tweede en Frank Hosmar met zijn Alphaville N.O.P. als derde.

Via twee selectiewedstrijden in de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy had zich een ijzersterk deelnemersveld geplaatst voor de eerste kwalificatiewedstrijd van deze competitie voor paradressuur ruiters. Maar liefst vier ruiters die ook in actie waren gekomen tijdens de Paralympische Spelen in Rio, kwamen in actie in de Amsterdamse Rai.
Uiteindelijk was het Sanne Voets die aan het langste eind trok, maar Demi Vermeulen naderde haar dicht. Voets was na afloop zeer enthousiast over haar paard Demantur N.O.P. die in eigendom is van de heer Reuzenaar. "Ik had een stomme fout. Hij sprong in galop aan in het drafappuyment, maar verder liep het heel fijn. Gelukkig was Demi snel weer bij de les daarna. Het is echt best een hele spannende baan en ik ben super trots op hem dat hij het zo goed gedaan heeft. Je merkt dan echt dat we samen gegroeid zijn en dat we enorm vertrouwen hebben opgebouwd, dat is ook zo mooi aan onze sport. Bij het losrijden kwam mijn trainster Emmelie Scholtens ook nog even helpen. Dat was super fijn. Dat helpt om net de puntjes op de I te zetten en nog iets meer focus te hebben."

Met nog geen procent achterstand werd Demi Vermeulen met haar fijn bewegende en over een prachtig front beschikkende Ciska II tweede. Als derde eindigde Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. Ook Hosmar reed een mooie proef maar de muziek is wat minder spectaculair en het beeld was net iets onrustiger.

Na deze kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy volgen weer twee selectiewedstrijden en een aansluitende kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant op 9 maart. Daarna wordt een klassement opgemaakt om te bepalen wie er van start mogen in de finale die in juni verreden wordt. Lees hier meer over de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy.

Uitslag KNHS Witte Van Moort Para Dressuur Trophy Amsterdam

1. Sanne Voets (Berghem) – Demantur N.O.P., 77.625%
2. Demi Vermeulen (Zevenaar) – Ciska II, 76.944%
3. Frank Hosmar (Haarle) – Aphaville N.O.P.,73.708%

Kijk hier voor de gehele uitslag

Foto Sanne Voets door Digishots 

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023