­ Schaminee, Regelink en Wilken KNHS-kampioenen Eventing - KNHS

Schaminee, Regelink en Wilken KNHS-kampioenen Eventing

Geplaatst op 27 oktober 2018 in Eventing

In Barchem zijn zaterdag 27 oktober de KNHS Kampioenschappen Eventing voor paarden in de klasse L. M en Z verreden. Onder prachtige omstandigheden werden de titels gewonnen door Merel Schaminee, Esther Regelink en Jordy Wilken. In de teamwedstrijd, die werd verreden over de klasse L, ging de zege naar Noord-Brabant.

De eerste kampioene die gehuldigd werd was de 17-jarige Merel Schaminee. De studente reed in de klasse L met de ervaren Amati een sterke wedstrijd die begon met een goede dressuurproef en daarna een foutloos springparcours en foutloze cross. Ook de nummer twee Maartje Siemons voegde met Harly geen enkele strafpunt toe aan haar dressuurscore. Op nummer drie kwam Ilse Vossen, de amazone had met Jacobo goed gescoord in de dressuur, maar kreeg een springfout waardoor de titel aan haar voorbij ging.
Kampioene Schaminee vertelt: “Ik heb dit paard nu een jaar, hij is 13-jaar en heeft bij zijn vorige amazones Laura van der Lans en Asha Laseroms al 1* gelopen. Bij mij mag hij rustig L en M crossen lopen. Ik wil nog veel met hem rijden en veel van hem leren. Hij ging vandaag echt heel fijn, het was een mooie cross. Wel een uitdaging, maar dat vind ik juist leuk.” 
Schaminee zat net als de nummer twee Maartje Simons ook in het winnende team van Noord-Brabant. Limburg werd tweede en Zuid-Holland eindigde als derde.

Het winnende team van Noord-Brabant. 

In de M-klasse was het Esther Regelink die het goud kreeg omgehangen. Zij werd op het podium vergezeld door Maartje Siemons en Ilse Vossen. Kampioene Esther Regelink brak eerder dit jaar haar enkel, waardoor haar seizoen pas laat van start ging. Dat weerhield haar er niet van om sterk naar de winst in het kampioenschap te rijden. “Zoals ieder jaar hier in Barchem stond er een hele mooie uitdagende cross. Wat ik heel leuk vind is dat er altijd een moeilijke technische snelle route is, maar dat er ook altijd genoeg alternatieven zijn”, vertelt de kampioene.

In het Z-kampioenschap bleek de cross de grote scherprechter en waren het combinaties die eerder ook al internationaal aan de start verschenen, die met het eremetaal naar huis gingen. Jordy Wilken won met Amarillo, voor Pascal Zandman met Blackberry en Nina Hut met Connection D.
Ook winnaar Jordy Wilken vond de cross pittig, “De cross was heel mooi, maar technisch genoeg. Ik heb heerlijk gereden en het liep allemaal heel goed”, vertelt Wilken. “Amarillo is van mijn vriendin Fleur, zij heeft begin dit jaar haar knie gebroken en nu mag ik hem even lenen. Volgend jaar kan zij er mooi op verder. Ik denk dat ze een mooie kickstart heeft.”

Uitslagen KNHS Kampioenschappen eventing Barchem
Klasse L
1. Merel Schaminee (Roosendaal) – Amati, 27.9
2. Maartje Siemons (Beers) – Harly, 28.4
3. Ilse Vossen (Stamproy) – Jacobo, 31.00

Klasse M
1. Esther Regelink (Laren Gld) – Casperano, 32.3
2. Mark Veldjesgraaf (Lunteren) – Dark Diva, 33.1
3. Britt Maasen (Helvoirt) – Flash, 34.5

Klasse Z
1. Jordy Wilken (Olst) – Amarillo, 32.3
2. Pascal Zantman (Amsterdam) - Blackberry, 32.7
3. Nina Hut (Bruchterveld)  - Connection D, 41.5

Foto podium door Teije Fotografie

 

 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
  • Groot-Brittannië oppermachtig op EK eventing
    Groot-Brittannië oppermachtig op EK eventing
  • EK eventing: foutloze cross voor Janneke Boonzaaijer
    EK eventing: foutloze cross voor Janneke Boonzaaijer