­ Selectie WK jonge Eventingpaarden - KNHS

Selectie WK jonge Eventingpaarden

Geplaatst op 02 oktober 2018 in Eventing

De Nederlandse afvaardiging naar het WK voor jonge eventingpaarden is bekend. Drie zesjarigen en een zevenjarig paard komen in actie op dit WK dat van 17 tot en met 21 oktober wordt verreden in het Frans Le Lion d’Angers.

De WK’s voor de jonge paarden worden ook wel gezien als fokkerijkampioenschappen. Bij de eventing wordt er bij uitzending vanuit Nederland echter niet, zoals bij de jonge dressuur- en springpaarden, gekeken naar de herkomst van de paarden.

Zesjarigen
Voor de strijd bij de zesjarigen zijn het Merel Blom, en KNHS Talententeamleden Janneke Boonzaaijer en Sanne de Jong die afreizen naar Frankrijk. Het kampioenschap wordt verreden over een CCI1* wedstrijd. Merel Blom rijdt Lucky You (v.Limbus), een bij het Holsteiner stamboek geregistreerde ruin. Janneke Boonzaaijer gaat van start met de bij het KWPN geregistreerde Halida (v.Saffier). Sanne de Jong rijdt de eveneens bij het KWPN geregistreerde Hatary MBF (v.Quasimodo van de Molendreef). Alle drie deze combinaties behaalden gedurende het jaar al top tien klasseringen in internationale wedstrijden.

Zevenjarigen
Bij de zevenjarige paarden komt onder Nederlandse vlag alleen KWPN-fokproduct Gideon (v.Lucky Boy) met Andrew Heffernan in actie. De schimmel werd voorheen uitgebracht door Adriaan Smeulders, maar vorig jaar verkocht naar de in Engeland gevestigde Olympische ruiter. Het kampioenschap voor de zevenjarige paarden gaat over een CCI2*.

Kijk hier voor de website

Foto Janneke Boonzaaijer en Sanne de Jong door Arnd Bronkhorst

 

Ander Nieuws

  • Jan Van Beek Memorial 2022 voor Beau Posthumus en Sophie Weening
    Jan Van Beek Memorial 2022 voor Beau Posthumus en Sophie Weening
  • Maxime Karman wint goud op NK Eventing Junioren
    Maxime Karman wint goud op NK Eventing Junioren
  • Afvaardiging WK jonge eventingpaarden bekend
    Afvaardiging WK jonge eventingpaarden bekend