Selectietraject WK Jonge Springpaarden 2018 bekend

Geplaatst op 25 mei 2018 in Springen

Het Wereldstamboekenkampioenschap voor jonge springpaarden wordt gehouden van 13 t/m 16 september 2018 in Lanaken (België) op stoeterij Zangersheide. De selectiewedstrijd voor dit kampioenschap voor de bij het KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden vindt plaats van 13 t/m 16 augustus tijdens het KWPN Kampioenschap voor jonge springpaarden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

De FEI schrijft bij het Wereldstamboekenkampioenschap voor dat de KNHS alleen paarden kan afvaardigen die als eerste (als veulen) geregistreerd zijn bij een Nederlands gevestigd stamboek, dat bovendien erkend is door de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Dat zijn momenteel alleen het KWPN en het NRPS.

Wildcard
De KNHS kan zich uitsluitend sterk maken voor ondersteuning bij het verkrijgen van een wildcard voor paarden van een buitenlands stamboek. Voor deze niet KWPN- en NRPS geregistreerde springpaarden wordt van 22 t/m 26 augustus een selectie georganiseerd bij de Molenheide in Schijndel.

De voorwaarden die gelden voor deelname zijn te vinden in de selectiebepalingen op www.knhs.nl/wkjongespringpaarden. De FEI stelt later in de vraagprogramma’s vast hoeveel Nederlandse paarden de KNHS exact mag afvaardigen.

Kijk voor meer informatie over het WK Jonge Springpaarden op: www.zangersheide.com.

Categorie: WK Jonge Springpaarden 2018

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 september 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 september 2019
  • Kort verslag springforum 2 september 2019
    Kort verslag springforum 2 september 2019
  • Leren Paardrijden: Losrijden bij het springen *Video
    Leren Paardrijden: Losrijden bij het springen *Video