­ Senioren én jeugd aan zet op CSI de Peelbergen - KNHS

Senioren én jeugd aan zet op CSI de Peelbergen

Geplaatst op 20 juni 2018 in Springen

De Summer tour op het Equestrian Centre de Peelbergen zal voor het eerst ruimte bieden aan een internationaal concours speciaal voor de jeugd. Van 21 tot en met 24 juni zijn dit weekend de senioren aan de beurt, het weekend erop volgen de jeugd ruiters in de categorieën U25, Junioren, Children en Pony’s. “Zo investeren we in de toekomst ”, vertelt een van de founders van het ECdP én tevens de winnaar van de Grote Prijs van CSI Twente afgelopen zondag, Antonio Alfonso.

Een van de meest bekende namen op de deelnemerslijst van het senioren CSI is Marlon Modolo Zanotelli. De Braziliaanse topruiter, die eerder op de Peelbergen een 2* GP won, schreef nog geen twee weken geleden met hetzelfde paard, Isabeau de Laubry (v. Cardento I), een 1.55m proef in Oostenrijkse Treffen op zijn naam. Een nieuwbakken bekendheid is Antonio Alfonso. De in Evertsoord (L) woonachtige Italiaan won afgelopen zondag de CSI4* Grote Prijs in Geesteren. “Dat was een geweldige verassing”, zeggen hij en zijn vrouw Stephanie Marianeschi in koor.

Het paard waarmee Alfonso de honneurs in Twente waar nam, Chic Hin d’Hyrencourt (v. Tarzan), krijgt welverdiend even rust. Namens de stal van de familie, Stal Oxer, komen er in Kronenberg zes andere paarden aan de start. Vijf onder het zadel van Alfonso, één onder Marianeschi. “We wonen nu twee jaar in Nederland en starten vaak op de Peelbergen. We boffen dat we er zo dichtbij wonen, de investering loont zich zeker. Het mooie is dat ze de kalender steeds proberen aan te vullen met nieuwe opties. Een jeugd CSI is absoluut op zijn plaats. Zij hebben immers de toekomst. Ik hoop eigenlijk dat onze dochter, Sophie, over een paar jaar ook deel kan nemen. Voor dit CSI hopen we dat de goede flow van Geesteren doorgezet kan worden.”

Het Italiaanse koppel neemt het op tegen ruiters van 36 verschillende nationaliteiten, waaronder lokale toppers en ruiters uit o.a. Japan, Jordanië, Mexico en Rusland. Met meer dan 200 aangemelde ruiters met in totaal ruim 500 paarden en 2 rankingproeven op het programma is er aan concurrentie en competitieve springsport dit weekend geen gebrek in Kronenberg.
Kijk hier voor het volledige programma en meer informatie

Bron persbericht en foto De Peelbergen / Equitext

 

Ander Nieuws

  • Beleef The Dutch Masters live
    Beleef The Dutch Masters live
  • Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
    Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021