­ Springkampioenen Hippiade paarden *update* - KNHS

Springkampioenen Hippiade paarden *update*

Geplaatst op 01 september 2018 in Springen

Schitterende weer en veel publiek zijn vandaag het mooie decor voor de Hippiade paarden. In twee pistes op het hoofdterrein worden vandaag de diverse kampioenschappen springen verreden. De overige rubrieken worden verreden op het grasterrein en in de dressuurbanen op het zand.

Eerste springkampioen van vandaag is Hilde Veenstra die met Bikker K het L-springen om de Horka prijs op haar naam schreef. Maar liefst 18 combinaties wisten met een foutloos parcours door te dringen tot de barrage van het L-springen. In die tweede omloop bleven tien deelnemers wederom foutloos. Hilde Veenstra wist hierbij ruim twee seconde sneller te blijven dan alle concurrenten.

Voor de deelnemers aan het M-springen stonden er twee manches en een barrage op het programma. Negen combinaties wisten twee maal foutloos te blijven en een plaats in de barrage af te dwingen. In deze barrage was het de laatste lijn naar een flinke oxer die een aantal problemen opleverden. Vier combinaties wisten ook voor de derde maal de nul vast te houden. Laatste starter in de barrage Kimberly Loos zorgde voor de perfecte afsluiting van de rubriek door met haar Minerva AEG de snelste tijd te laten klokken.

Miranda Spronk-Rienties ging lang aan de leiding, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met zilver. Brons ging naar het volgende talent uit de Thijssen familie. De 15-jarige Mans reed zijn troef White Socks sterk rond.

Klasse Z
In het Z-springen wisten negen combinaties de barrage te halen, maar daarin wisten slechts twee ruiters nogmaals foutloos te blijven. Met afstand werd de 27-jarige Marit Huige met haar 7-jarige Gigi van de Wiel de kampioene. “Ik ben al vaker op de Hippiade geweest, maar had nog nooit de tweede manche gehaald, dat was dan ook mijn belangrijkste doel vandaag. Toen dat lukte werd het top tien, toen top drie en nu ben ik kampioen”, vertelt Huige enthousiast.

“We hebben thuis een stal waar we paarden opleiden en verkopen, deze merrie is ook door ons gefokt en op mijn verjaardag geboren en toen heb ik haar gekregen. Voorlopig wil ik haar houden om verder te komen in de sport. Ze heeft heel veel vermogen en wil altijd meewerken.”

Klasse ZZ
In het ZZ-springen werd er verwoede strijd geleverd om de titel. Met zes combinaties in de barrage ging het direct heel vlot van start. Drie combinaties gingen nogmaals foutloos rond, lang leek het er op dat Lysanne Kruizinga er met de titel van door zou gaan, maar laatste barrage kandidaat Elisah Aarts dook met een uitgekiende rit 6 honderdste onder de tijd van Kruizinga. Aarts reed met de veel vermogen tonende merrie Egane, een nakomeling van Mr Blue. “Ik kwam hier met niet te veel verwachtingen. Twee weken geleden ben ik geopereerd aan mijn hand en heb deze week, maar een keer kunnen rijden. Mijn vriend Eelke Bruinsma heeft haar in die tijd door getraind. In de barrage wilde ik niet te dol van start. De lijn van hindernis een naar twee kon in zeven galopsprongen, maar ik heb er daar bewust acht gereden zodat ze niet te lag werd en ik meteen vlot door kon draaien, super dat het allemaal lukte zo. Het is een super fijne merrie die altijd haar uiterste best doet en heel voorzichtig is. Afgelopen winter waren we nog vierde in het ZZ kampioenschap.  Ze heeft voordat ze de sport in ging twee veulens gehad en zal ook weer voor de fokkerij ingezet gaan worden door haar eigenaren de familie Sybrandie.”

Uitslagen Hippiade Paarden Springen

Klasse L – Horka Prijs
1. Hilde Veenstra (Drachtstercompagnie) – Bikker K, 0/0 - 28.77 sec
2. Kim Tebbertman (Assen) – G-Star van de Riethandel, 0/0 – 30.99
3. Larissa Bijl (Deurne) – It’s Be Gentle, 0/0 - 31,58

Springen Klasse M - Pavo prijs
1. Kimberly Loos (Beek en Donk) - Minerva AEG, 0/0/-41.51
2. Miranda Spronk-Rienties ('s-Heerenbroek) - Haley, 0/0/-41.55
3. Mans Thijssen (Sevenum) - White Socks, 0/0-41.97

Springen Klasse Z - Pikeur prijs
1. Marit  Huige (Nisse) - Gigi van de Wiel, 0/0/0 - 37.73
2. Arnold  Bergstra (Lopik) - Bubblicious, 0/0/0 - 45.86
3. Sander  Sauve (Asten) - Goldika, 0/0/4 - 38.51

Springen Klasse ZZ  - Freeroad prijs
1. Elisah Aarts (Rutten) - Egane, 0/0/0 - 36.69
2. Lysanne Kruizinga (Schoonloo) - Erunella D, 0/0/0 - 36.75
3. Adriaan Okkema (Vrouwenparochie) - James, 0/0/0 - 38.12

Foto's Digishots 

Categorie: Hippiade

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF