­ Springruiters zevende in Nations Cup Rome - KNHS

Springruiters zevende in Nations Cup Rome

Geplaatst op 25 mei 2018 in Springen

De Oranje-springruiters zijn vanmiddag in de Nations Cup van Rome zevende geworden. Harrie Smolders was een van de vijf dubbel foutlozen in de wedstrijd en bevestigde zijn topvorm. Het totaal van Nederland was 16 strafpunten. De Italianen wonnen net als vorig jaar hun eigen Nations Cup.

De Nations Cup in Rome maakt dit jaar geen deel uit van de Longines FEI Nations Cup competitie nu Rolex de hoofsponsor is van het prestigieuze vijfsterren concours in het centrum van de Italiaanse hoofdstad. Met het oog op de Wereldruiterspelen was er een sterk veld van negen toplanden aan start.

Jeroen Dubbeldam reed met SFN Zenith in de eerste ronde met 8 strafpunten en in tweede met een springfout. Leopold van Asten en VDL Groep Miss Untouchable kopieerden dat resultaat. Michel Hendrix reed een sublieme foutloze eerste ronde, maar Baileys tikte in de tweede een balk aan die op de grond viel. Harrie Smolders reed dit keer Capital Colnardo en deed dat superieur twee keer foutloos. Harrie mocht daarmee de 50.000 euro bonus voor de dubbel foutlozen met nog vier andere ruiters delen.

Italie won de wedstrijd met vier strafpunten. Spannend was het tot het laatst met Zwitserland en de Verenigde Staten op de gedeelde tweede plaats met 8 strafpunten.

Uitslag Nations Cup CSIO5* Rome, 1.60m
1. Italië, 4 str pnt
2. Zwitserland, 8 str pnt
2. Verenigde Staten, str pnt
4. Duitsland, 12 str pnt
4. Canada, 12 str pnt
4. Zweden, 12 str pnt
7. Nederland, 16 str pnt
Jeroen Dubbeldam (Weerselo), SFN Zenith (v.Rash R), 8 – 4
Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Miss Untouchable (v.Chacco Blue), 8 - 4
Michel Hendrix (Kessel), Baileys (v.Indoctro), 0 - 4
Harrie Smolders (Lage Mierde), Capital Colnardo (v.Colman), 0 – 0
8. Nieuw Zeeland, 54 str pnt
9. Frankrijk, elim

Klik hier voor de uitslagen van CSIO Rome

Foto: Michel Hendrix en Baileys

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF