­ SRP: Droes op stal Mansour vastgesteld - KNHS

SRP: Droes op stal Mansour vastgesteld

Geplaatst op 05 juni 2018

SRP - Recent is er veel (landelijke) media-aandacht geweest voor problemen op stal Mansour in Arnhem, waar meerdere paarden mogelijk getroffen zouden zijn door een onbekende ziekte. De symptomen die de paarden vertoonden leken op droes, maar dit werd in eerste instantie door laboratorium onderzoek niet bevestigd. Afgelopen weekend zijn er in overleg met de dierenarts van het bedrijf meerdere monsters aangeleverd bij de Gezondheidsdienst voor Dieren die gisteren met spoed onderzocht zijn op droes en ter uitsluiting ook op rhinopneumonie. Op deze monsters kon overtuigend worden vastgesteld dat het hier wel degelijk gaat om ‘gewone’ droes (met als veroorzaker de bacterie Streptococcus equi equi), dat meldt de Sectorraad Paarden in een persbericht.

De test op rhinopneumonie was negatief (d.w.z. dit werd NIET aangetoond). De betrokken dierenarts heeft het bedrijf al in een eerder stadium voorlopig gesloten (geen paarden van of naar het bedrijf) om verdere verspreiding te voorkomen. Er worden nu door de dierenarts in samenwerking met het bedrijf gerichte maatregelen getroffen om binnen het bedrijf en bij de betrokken dieren zo snel mogelijk van de infectie af te zijn.

Voor meer achtergrondinformatie over Rhinopneumonie verwijst de SRP naar: www.sectorraadpaarden.nl/themas/diergezondheid/droes/

Ook op de site van de GD is inhoudelijke informatie over droes te vinden: www.gddiergezondheid.nl/diergezondheid/dierziekten/droes


Lees hier meer over droes op de KNHS-website.

Over de Sectorraad Paarden
De Sectorraad Paarden (SRP) vertegenwoordigt en behartigt de collectieve belangen van de paardensector in Nederland. SRP is een zelfstandige stichting opgericht in 2007 en is namens de organisaties die actief zijn in de sector - Sport, Fokkerij en Ondernemers - hét aanspreekpunt voor overheid, politiek en maatschappelijke organisaties. De activiteiten van de Sectorraad zijn gericht op het verder versterken van de maatschappelijke positionering van de paardensector in Nederland.

Bron: persbericht Sectorraad Paarden

Categorie: Droes, Sectorraad Paarden, Welzijn

Ander Nieuws

  • #Welzijnsweetje: Hoe herken je een gezond paard?
    #Welzijnsweetje: Hoe herken je een gezond paard?
  • #Welzijnsweetje OCD
    #Welzijnsweetje OCD
  • Neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Arnhem
    Neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Arnhem