­ * UPDATE * Voormalig springbondscoach Bert Romp overleden - KNHS

* UPDATE * Voormalig springbondscoach Bert Romp overleden

Geplaatst op 08 oktober 2018 in Springen en KNHS

* UPDATE 8 oktober 2018 *

Op verzoek van de familie van Bert Romp plaatsen wij de volgende update: de afscheidsceremonie van Bert is woensdag 10 oktober om 13:00 uur bij Van der Valk Tilburg, Centrum Oost. De zaal Van Gogh is open vanaf 12:30 uur. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Correspondentie en bezoekadres: Rielsedijk 13, 5051 PH Goirle. Zie onderaan dit bericht de verstuurde rouwkaart. 

 

Oorspronkelijk bericht 5 oktober 2018 

KNHS (ERMELO) - Ons bereikte het verdrietige nieuws dat Bert Romp (59 jaar) op 4 oktober 2018 is overleden. Woensdag raakte Bert zwaargewond aan zijn hoofd door een klap van een paard bij het laden op de vrachtauto. Na een korte opname en operatie in het Elizabeth ziekenhuis in Tilburg is hij ondanks alle pogingen overleden aan de gevolgen van dit noodlottige ongeval. Over precies een maand zou Bert 60 jaar zijn geworden.

Bert Romp deed in zijn carrière drie keer mee aan de Olympische Spelen, twee keer als ruiter en een keer als bondscoach. Hij maakte in 1992 deel uit van het Olympische team met Jos Lansink, Piet Raijmakers en Jan Tops dat in Barcelona de gouden medaille won. In 1997 won Bert met het Nederlandse team zilver op het EK in Mannheim. Van 2000 tot 2004 was Romp bondscoach van de Nederlandse springruiters. Bert was nog actief met het begeleiden van ruiters en zou over twee weken bondscoach van Finland zijn geworden. Bert laat drie zoons na: Remon, Ruben Jesper, zijn moeder en zijn vriendin.

"De Nederlandse springsport heeft een groot paardenman verloren", aldus Maarten van der Heijden, directeur topsport bij de KNHS, "De KNHS wenst alle nabestaanden heel veel sterkte en kracht om dit vreselijke verlies een plaats te geven. Bert zal ontzettend gemist worden."

Al het medeleven wordt gewaardeerd, maar het verzoek van de familie is om hen de rust te gunnen om dit vreselijke verlies te kunnen verwerken. 

De Nederlandse springruiters die dit weekend de nations cup finale in Barcelona rijden, zullen onder leiding van bondscoach Rob Ehrens, als eerbetoon aan Bert, een zwarte rouwband dragen.

 

 

Foto: arnd.nl

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 16 januari 2023
    Verslag Springforum 16 januari 2023
  • Deelnemers internationale wedstrijden 9 t/m 15 januari 2023
    Deelnemers internationale wedstrijden 9 t/m 15 januari 2023
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022