­ Sterk internationaal debuut voor Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout - KNHS

Sterk internationaal debuut voor Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout

Geplaatst op 08 april 2018 in Dressuur & Para

Op de internationale driesterren dressuurwedstrijd Outdoor Zeeland hebben Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) en Diederik van Silfhout (Lunteren) sterk gedebuteerd met hun jonge paarden. Minderhoud werd met de tienjarige hengst GLOCK’s Dream Boy tweede in de Grand Prix Special en derde in de Grand Prix en. Van Silfhout reed de negenjarige hengst Expression naar de derde plaats in de Kür op Muziek en de vierde plaats in de Grand Prix. De Nederlandse dressuursport heeft zijn hoop gevestigd op beide beloftevolle combinaties met het oog op de Wereldruiterspelen in september in het Amerikaanse Tryon.

Zowel Hans Peter Minderhoud met GLOCK’s Dream Boy en Diederik van Silfhout en Expression kwamen eerder een keer uit in een Grand Prix op nationaal niveau. Daarbij won Van Silfhout vorige maand gelijk de KNHS-Indoortitel. Bij hun internationale debuut tijdens Outdoor Zeeland scoorden beide jonge combinaties percentages waar zeker nog groei in zit, maar waar de Nederlandse dressuursport hoop kan vestigen op een topplaats op een internationaal kampioenschap.

Bondscoach Rien van der Schaft kijkt tevreden terug op de wedstrijd in Nieuw en Sint Joosland. “Ik wist dat dit er aan zat te komen. Het zijn twee combinaties met heel veel potentie. Ondanks dat het jonge paarden zijn lieten ze al geroutineerde proeven zien. Dat kun je ook wel aan Hans Peter en Diederik over laten. Die weten waar ze mee bezig zijn. Vorig jaar zat het echt tegen op het EK. Nu met deze combinaties heb ik er weer twee bij boven in het rijtje om uit te kiezen. Daar ben ik blij mee. Er is weer meer perspectief, al zitten onze concurrenten ook niet stil.”

Marlies van Baalen deed het in het slipstream van Minderhoud en Van Silfhout ook uitstekend bij haar internationale debuut met haar ruin Ben Johnson waarmee ze zowel in de Grand Prix als in de Kür op Muziek als vijfde eindigde.

De Britse multi-kampioene Charlotte Dujardin domineerde de wedstrijd. Ook zij debuteerde internationaal met haar paard Mount St John Freestyle en won zowel de Grand Prix als de Kür op Muziek. De winst in Grand Prix Special ging naar de Zweedse Juliette Ramel en haar Nederlandse paard Buriel K.H.


Resultaten CDI3* Zeeland Outdoor
Grand Prix
1. Charlotte Dujardin (GBR), Mount St John Freestyle (v.Fidermark), 75.152%
2. Juliette Ramel (Zwe), Buriel K.H. (v.Osmium), 74.087%
3. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), GLOCK’s Dream Boy (v.Vivaldi), 73.870%
4. Diederik van Silfhout (Lunteren), Expression (v.Vivaldi), 72.478%
5. Marlies van Baalen (Brakel), Ben Johnson (v.Johnson), 70.761%

Grand Prix Kür op Muziek
1. Charlotte Dujardin (GBR), Mount St John Freestyle (v.Fidermark), 81.450%
2. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Zanardi (v.Rubels), 75.510%
3. Diederik van Silfhout (Lunteren), Expression (v.Vivaldi), 75.185%
5. Marlies van Baalen (Brakel), Ben Johnson (v.Johnson), 72.010%

Grand Prix Special
1. Juliette Ramel (Zwe), Buriel K.H. (v.Osmium), 75.617%
2. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), GLOCK’s Dream Boy (v.Vivaldi), 72.489%
3. Gareth Hughes (GBR), Don Carissimo (v.Don Crusador), 68.298%

Klik hier alle voor uitslagen

Foto: Hans Peter Minderhoud en GLOCK’s Dream Boy (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen