­ Stijlvolle ponycombinaties bij Hippiade B-springen *update* - KNHS

Stijlvolle ponycombinaties bij Hippiade B-springen *update*

Geplaatst op 31 augustus 2018 in Springen

Onder prachtige weersomstandigheden hebben de beste combinaties in het B-springen voor ponyruiters vandaag strijd geleverd om de Hippiade titels. In drie categorieën werden de kampioenen gehuldigd. Een gouden medaille werd omgehangen bij Vince Nanning (cat A/B).

Juryleden van dit rijstijlkampioenschap waren bondscoach pony’s Edwin Hoogenraat en Arjen Vos. “Er werd over het algemeen echt goed gereden en ik heb veel hele fijne pony’s gezien”, vertelt Arjen Vos.

22-jarige toppers
Zowel in de categorie A/B als C waren het 22-jarige toppers die het kampioenslint omgehangen kregen. Dat gaat uiteraard niet over ruiters Vince Nanning en Eva Kapteijn, maar wel over hun pony’s Knirremeis en Balou. Super fit en met de oortjes naar voren toonden zij zich goede leermeesters.

Over kampioen Vince Nanning zegt Edwin Hoogenraat: “Vince reed met overzicht en in een mooi ritme. Je zag ook goed dat hij al op een goede manier bezig was met zijn afstanden.”
Vince kreeg in beide rondes 89 punten voor zijn mooie rijstijl. “Dit was de eerste keer dat ik op het kampioenschap mocht rijden, in de winter kwam ik net een halve punt tekort. Ik vond het twee keer best goed gaan, maar de eerste ronde vond ik het beste”, vertelt de pas 8-jarige Vince. 

Eva Kapteijn reed in de tweede manche iets minder dan in de eerste, maar het bleef een plezier om naar te kijken. Hoogenraat: “Eva heeft een ongelofelijk mooie houding en zit, in de tweede ronde reed ze iets voorzichtiger dan in de eerste manche en dat scheelde net een puntje.”
“Balou wil altijd springen”, vertelt de 11-jarige Eva stralend over haar 22-jarige pony. Balou  won al vele prijzen met vorige amazones Jessy Tewis en zus Julia Kapteijn, maar dit was de eerste keer dat hij ‘echt’ kampioen werd.

Grootste pony's 
Bij de categorie D/E pony’s konden de juryleden iets minder hoge punten kwijt. “In de hele rijderij was dit een iets mindere groep. Ze reden allemaal te veel mee en het ontbrak een beetje aan een goede inwerking tussen been en hand”, was de mening van Hoogenraat en Vos. Kampioene werd Lotte Hendriks met de vermogen tonende E-pony Carmen Rose Z. “Ze is pas vijf jaar en we hebben haar gekocht toen ze net zadelmak was”, vertelt de kampioene. “Ze doet altijd haar best. Ik rijd ook L-dressuur, maar wil me nu vooral op het springen gaan richten.”Uitslag Hippiade pony’s B-springen om de Harcour prijs:

Categorie A/B
1. Vince  Nanning (Dalfsen) - Knirremeis, 89 punten
2. Jessica Nesselaar (Uddel) - Rötgers Mitchel, 84,50 punten
3. Joep Direcks (Landgraaf) - Casper, 82,50 punten

Categorie C
1. Eva Kapteijn (De Meern) - Balou, 81,50 punten
2. Floor Tissingh (Ijhorst) - Equador, 78 punten
3. Kimberly Barrois (Posterholt) - Sally van de Zandkant, 75 punten

Categorie D/E
1. Lotte Hendriks (Leunen) - Carmen Rose Z, 75,50 punten
2. Nina Vercoulen (Venlo) – LvS Kantje’s El-Passo, 73 punten
3. Chiara Paloschi (Nijverdal) – Channel, 71,50 punten

Bekijk hier de volledige uitslag.

Foto's: Digishots

Categorie: Hippiade

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs