­ The Dutch Masters brengt ook in 2018 weer top paardensport - KNHS

The Dutch Masters brengt ook in 2018 weer top paardensport

Geplaatst op 28 februari 2018 in Dressuur & Para , Springen

Van 8 tot en met 11 maart wordt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch het beroemde internationale paardensportevenement The Dutch Masters, voorheen bekend als Indoor Brabant, verreden. De mondiale top uit de spring- en dressuurtop is dan te bewonderen.

The Dutch Masters is een van de vier topevenementen die deel uitmaken van de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping. Samen met CHI Genève, CSIO Spruce Meadows Masters en CHIO Aken behoort Indoor Brabant - The Dutch Masters tot de absolute top.

The Dutch Masters biedt vier dagen lang een uitgebreid springprogramma met de Rolex Grand Prix op zondagmiddag als spectaculaire afsluiter. Voor Nederland komen onder meer toppers Jeroen Dubbeldam, Leopold van Asten, Marc Houtzager, Harrie Smolders, Jur Vrieling, Gerco Schröder en vader en zoon Van der Vleuten aan de start. Ook tal van buitenlandse mondiale toppers hebben zich aangemeld.

Dressuur
Dit jaar zullen ook de nationale en internationale top dressuurruiters weer aanwezig zijn in de Brabanthallen. Hoogtepunt zal, zoals elk jaar, de FEI-wereldbeker op zaterdagmiddag. Voor de dressuurruiters is deze wereldbekerkwalificatie de laatste kans om punten te verdienen voor de finale die in april in Parijs verreden wordt. Voor Nederland zijn Madeleine Witte-Vrees en Edward Gal nog in de strijd om een finaleplaats te bemachtigen. Gal start zijn GLOCK’s Zonik N.O.P., Witte rijdt Cennin. Ook voor KNHS Talent van het Jaar 2017 Anne Meulendijks wordt het spannend. Met haar MDH Avanti N.O.P. zal de amazone dankzij een wildcard haar debuut in de wereldbeker maken. Naast deze Nederlandse toppers komen ook Hans Peter Minderhoud (Zanardi), Diederik van Silfhout (Four Seasons 19), Patrick van der Meer (Zippo) en Emmelie Scholtens (Apache) in actie. 

Para-dressuur
Op donderdagavond neemt de paradressuur een belangrijke plaats in op het programma. Naast diverse clinics staat er ook een kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy op het programma. Lees hier meer over deze KNHS-competitie.

KNHS Talententeam 2018
Op zaterdagmiddag 10 maart zal in de pauze van de FEI Wereldbeker Kür op muziek het nieuwe KNHS Talententeam bekend worden gemaakt. Al jaren wordt dit keurkorps van Nederlands paardensport talent bekend gemaakt tijdens Indoor Brabant. Veel van de ruiters die voorheen in het talententeam zaten, behoren inmiddels tot de top van Nederland en daarmee tot de mondiale top.
Lees hier meer over het KNHS Talentenplan.

En verder
Naast topsport in de pistes valt er uiteraard van nog veel meer te beleven in de Brabanthallen. Zo staan er ook diverse rubrieken voor lokale ruiters op het programma en valt er te genieten van shows.  Een uitgebreid promodorp en zeer gevarieerde horeca gelegenheden zijn te vinden rond de pistes. Eerder werd al bekend dat Harrie Smolders is verkozen tot Ruiter van het Jaar 2017. Op de zaterdagavond van The Dutch Masters zal Smolders hiervoor in de spotlights worden gezet.  

Bijzonder dit jaar is ook de ingebruikname van de ‘Gerrit Jan Swinkels Hal’. De Brabanthallen hebben een flinke transformatie gekregen. Het U-vormige middenterrein van ruim 7.000m2 is nu overkapt met een lichtdoorlatend dak en doet nu dienst als de centrale entree en ontmoetingsruimte. Deze nieuwe hoofdentree krijgt de naam ‘Gerrit-Jan Swinkels hal’, een eerbetoon aan de drijvende kracht achter Indoor Brabant die in 2015 op 67-jarige leeftijd overleed. De centrale entree is vanuit alle andere hallen te bereiken.

Kijk voor nog veel meer informatie op www.thedutchmasters.com.

KNHS Ledenvoordeel
The Dutch Masters biedt vier dagen lang een uitgebreid springprogramma met de Rolex Grand Prix op zondagmiddag als spectaculaire afsluiter.  Als KNHS-lid profiteer je van € 10 korting op een zondag passe-partout* voor de zondag 11 maart. Je hebt dus de hele dag toegang en betaalt € 40 in plaats van € 50. 

Kijk hier voor de speciale KNHS-ledenactie.

Foto: Dirk Caremans, Hippofoto.be

Categorie: ledenvoordeel

Ander Nieuws

  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
    Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken