­ Tim Lips wint in Kronenberg - KNHS

Tim Lips wint in Kronenberg

Geplaatst op 06 mei 2018 in Eventing

Tim Lips heeft met Eclips de internationale CIC2* eventingwedstrijd bij de Grandorse Horse Trials in Kronenberg gewonnen. De derde plaats bleef via Marcelle de Kam ook in Nederlandse handen. De wedstrijd in Limburg telde mee voor het klassement van de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup.

Tim Lips nam zijn troef Eclips vorig jaar over van Renske Kroeze en was blij verrast dat hij nu al zo een mooi resultaat kon neerzetten. ʺIk weet dat het een heel goed paard is, maar ik had niet gedacht dat ik in dit deelnemersveld al kon winnen. Dit is de tweede wedstrijd die ik met hem rijdt en alles ging echt al veel beter dan vorige keer in Oudkarspel. Renske had wel al gezegd dat hij zich hier vorig jaar ook al goed thuis voelde, dat was nu weer zo. Het was zeker niet een hele moeilijke twee sterren wedstrijd, maar er stonden wel een paar combinaties in waar Eclips liet voelen dat het echt een heel goed crosspaard isʺ, vertelt Lips enthousiast. Tim is verder enthousiast over de wedstrijd in Limburg die dit jaar voor de tweede maal georganiseerd werd. ʺDe faciliteiten zijn hier geweldig, het is een prachtig terrein. Na het lopen van de cross dacht ik dat het best bochtig was, maar dat viel met rijden enorm mee.ʺ

Na de dressuur en het springen ging Marcelle de Kam met Belle aan de leiding van het klassement. En hoewel er veel combinaties foutloos binnen de tijd wisten te blijven, lukte dat Marcelle net niet waardoor ze uiteindelijk fraai derde werd. Janneke Boonzaaijer was het enige lid uit het KNHS Talententeam dat aan de start verscheen en zij presteerde met een 5e en 11e plaats in de CIC2* en een 4e plaats in de CIC1* zeer verdienstelijk.

Kijk hier voor alle uitslagen

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup

Foto Tim Lips door Eventingphoto

Ander Nieuws

  • Kort verslag eventingforum 16 februari 2021
    Kort verslag eventingforum 16 februari 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
  • Eclips van Tim Lips verkocht
    Eclips van Tim Lips verkocht