­ Toekomst Nationaal Hippisch Centrum besproken door ledenraad - KNHS

Toekomst Nationaal Hippisch Centrum besproken door ledenraad

Geplaatst op 09 november 2018

Het Nationaal Hippisch Centrum (NHC) in Ermelo is het kloppende hart van paardensport en fokkerij in Nederland. Na diverse overleggen over verschillende mogelijke scenario’s is in de ledenraad van 8 november besloten om het NHC vanaf 1 januari 2019 als een bedrijf aan te sturen. Dit betekent een eigen manager met eigen financiële doelstellingen. De opdracht is de kosten van het centrum te verlagen en de opbrengsten te verhogen.

De KNHS is een vereniging die sinds haar oprichting in 2002 eigenaar is van het NHC. Daarvoor was het de thuisbasis van de toenmalige Koninklijke Federatie van Landelijke Rijverenigingen (KNF). In 2014 heeft de KNHS het centrum gerenoveerd en een extra indoorhal geplaatst. Het beheren en onderhouden van een dergelijk centrum brengt veel kosten en arbeid met zich mee en vereist specifieke competenties die niet noodzakelijkerwijs aanwezig zijn bij een sportbond.

Voor alle paardensporters
De KNHS zal, als belangrijkste klant, de benodigde diensten van het centrum inkopen. Hierbij gaat het om de accommodatie en faciliteiten ten behoeve van evenementen, opleidingen en andere activiteiten. Uitgangspunt blijft dat het Nationaal Hippisch Centrum er is voor iedere paardensporter in alle disciplines.

Masterplan
Daarnaast is er vanuit de KNHS en de belangrijkste samenwerkingspartners, zoals gemeente Ermelo, behoefte aan een toekomstvisie in de vorm van een NHC Masterplan. Dit plan, met onder andere de plannen met betrekking tot de huidige locatie en daarbij behorende vastgoed, wordt komende maanden vormgegeven.

Kijk voor meer informatie over het centrum op www.nationaalhippischcentrum.nl.

Foto: KNHS, Remco Veurink

Categorie: NHC, Nationaal Hippisch Centrum

Ander Nieuws

  • Vooraankondiging KNHS Instructeurscongres 2021
    Vooraankondiging KNHS Instructeurscongres 2021
  • Wat is er in december 2018 te doen op het Nationaal Hippisch Centrum?
    Wat is er in december 2018 te doen op het Nationaal Hippisch Centrum?
  • UPDATE: EHV-1 virus bij KWPN en gevolgen voor het KNHS-centrum
    UPDATE: EHV-1 virus bij KWPN en gevolgen voor het KNHS-centrum