­ Toekomstige KNHS-instructeurs gezocht! - KNHS

Toekomstige KNHS-instructeurs gezocht!

Geplaatst op 12 juli 2018

Ben je dol op de paardensport en wil je graag jouw kennis overdragen en combinaties zien groeien? Dan is de KNHS-instructeursopleiding echt iets voor jou. Dit najaar gaan er verschillende opleidingen van start en er is nog plek! De 20-jarige Noortje Kooter uit Hazerswoude nam afgelopen jaar deel aan de manege-instructeursopleiding en deelt graag haar ervaringen. ‘De opleiding is een perfecte combinatie van leren in de praktijk aangevuld met instructies van de beste specialisten op hét kenniscentrum van de paardensport, de KNHS.’

Noortje vertelt verder: ‘Als manege-instructeur geef ik op Stal Groenewoude in Hazerswoude iedere week les aan kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar. Het is geweldig om te zien hoe de kinderen steeds meer verbeteren en verder groeien. Je bouwt echt een band op met elkaar en dat maakt het ook zo leuk. Die tevreden rode kopjes aan het einde van de les; daar doe je het voor. Tijdens de instructeursopleiding heb ik veel geleerd tijdens de verschillende clinics, workshops en centrale dagen over onder andere sport en spel, didactiek en hoe kinderen leren. Maar er wordt ook veel aandacht besteed aan je eigen rijkunsten. Dat zorgt ervoor dat je zelf als ruiter en instructeur verder blijft groeien. Dat is erg belangrijk. Ik vond het erg fijn dat je tijdens de opleiding veel verschillende inzichten krijgt aangeboden. Dat maakt het ook zo leerzaam. De komende jaren wil ik eerst nog meer ervaring opdoen als manege-instructeur maar wellicht dat ik in de toekomst nog doorstroom naar het volgende niveau van de instructeursopleiding.’

INSTRUCTEURSOPLEIDING VERNIEUWD

Een goede instructeur worden gaat gepaard met heel veel ervaring opdoen. Daarom is de KNHS-opleiding tot instructeur vanaf dit jaar in een geheel nieuw jasje gestoken. Waar je voorheen nog kon instromen op niveau 4, moet iedereen vanaf nu weer beginnen bij het begin. Dit wil zeggen dat iedereen die instructeur wil worden begint bij de opleiding Aspirant-instructeur (niveau 2). Wanneer je hiervoor slaagt met een ′7′ voor zowel het rijden van een paard als het lesgeven kan je doorstromen naar de opleiding Instructeur basissport (niveau 3). Als je dan verder wilt groeien en combinaties echt wilt helpen met de wedstrijdsport, kun je doorstromen naar de opleiding Instructeur wedstrijdsport (niveau 4). Ben je na de opleiding Instructeur wedstrijdsport nog niet uitgeleerd, dan kun je verder gaan met de opleiding tot Trainer.

Alle informatie over de KNHS opleiding tot aspirant-instructeur, instructeur-basissport, instructeur wedstrijdsport en trainer en de brochure voor manege instructeur vind je hier.

SCHRIJF JE NU IN!

Ben je enthousiast geworden en wil je je inschrijven voor een opleiding, dan kan dat via Mijn KNHS. Daar zie je precies of er nog plaatsen zijn en wanneer de inschrijving sluit. We hopen dat je we je straks welkom mogen heten en dat jij ons helpt om de paardensport nóg leuker te maken!

(Archieffoto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl)

Ander Nieuws

  • Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
    Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend