­ Tryon 2018: Hoefsmid Kees Alblas geniet van WK - KNHS

Tryon 2018: Hoefsmid Kees Alblas geniet van WK

Geplaatst op 22 september 2018 in Dressuur & Para , Springen , Eventing , Endurance , Mennen & para , Voltige , Reining

Kees Alblas is op het WK in Tryon voor het eerst mee naar een groot kampioenschap als teamhoefsmid van de Nederlandse afvaardiging. Tijd voor een kennismaking.

Alblas loop zeer ontspannen over het terrein tussen alle toppers en heeft het duidelijk naar zijn zin. “Het is een leuke functie, ik vind het een geweldige uitdaging. Hier in Tryon is het mooi om alle disciplines van dichtbij te zien. Prachtig de diversiteit die voorbij komen qua beslag, disciplines en mensen. Het is echt een heel groot evenement, mooi om er bij te zijn.”

Heb je veel te doen gehad?
De eerste week was redelijk druk. Bij de endurance paarden wilde het team toen wat beslagwisselingen en aanpassingen en in de reining wat aanpassingen in de sliding plates. Ook bij de eventers was er een en ander te doen rond de cross. Met de bodem zoals die hier is hebben we er toen ook wat zooltjes uitgehaald om meer grip te creëren. Daarna is het eigenlijk een beetje rustig geworden, maar wel interessant. Ik verwacht rond de marathon van de vierspannen wel redelijk wat werk. Op zich gaat het nu zoals de bedoeling is.

Heb je favoriete discipline?
Ik ben zelf een westernruiter geweest, maar ik vind eigenlijk alles leuk. Ik ben begonnen met dressuur, daarna springen en toen 15 jaar westernriding gereden. Ik vind alles mooi wat met paarden is. Dus wat dat betreft ik zit op mijn plek hier.

Wat maakt het voor jou zo interessant hier?
Het is een mooie uitdaging, en je komt op plekken waar je normaal niet komt. Je komt hier ook allemaal leuke mensen tegen en je bouwt connecties op. Professioneler dan hier wordt het niet, dus is echt heel mooi om alles mee te maken.

Hoe ziet jouw eigen klantenkring er uit en hoe regel je dat als je hier zo lang bent?
Thuis besla ik vooral sprotpaarden en daarbij wat meer op springen georiënteerd. Maar het grote gros zijn orthopedie paarden. Ik werk vier dagen per week op een specialistische paardenkliniek en daar doe ik orthopedie en probeer samen met de dierenarts een oplossing te vinden. Dus allemaal paarden met wat problemen aan het bewegingsapparaat en daarvoor aangepast beslag. Het is wel een heel geregel als ik zolang weg ben, maar voor mij is het dat waard. Voordat je weggaat en als je terugkomt is het wel wat drukke natuurlijk.

Heb je zelf ook paarden?
Nee ik heb al een tijd zelf geen paarden meer, we hebben twee jonge kinderen en daar besteed ik graag veel tijd aan.

Alblas aan het werk met gouden Wallace N.O.P. van Nicole den Dulk

 

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
  • Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
    Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender