Tryon 2018: Landenwedstrijd reining in volle gang

Geplaatst op 12 september 2018 in Reining

Woensdagmorgen zijn de reiningruiters in Tryon begonnen met de strijd om de teammedailles en de individuele kwalificatie. De in Canada woonachtige Michel Sandijck beet voor Team NL als derde starter het spits af.

Bondscoach Robert Overbeek reageert na afloop erg blij op de prestatie van Michel, die met de zevenjarige merrie Wimpys Snow Gun 217.5 scoorde.: “Dit is zoals je het wenst. De kop moet eraf en we zitten ook nog voor in het veld. Je hoopt dan op het beste en Michel heeft echt super gereden. De cirkels liepen heel erg goed. Op de ‘run downs’ hebben we afgelopen week geoefend en die gingen nu mooi. De stops waren goed en in de spins was hij een beetje aan de voorzichtige kant. Mooie wissels, op volle snelheid. Ik ben helemaal tevreden, dit is kicken.”Ook Michel blikt erg tevreden terug op zijn eerste optreden in Tryon: ‘Het ging super goed. Dit was eigenlijk de score waar ik vooraf op hoopte. Mijn paard deed het super vandaag. Het is misschien geen score waar je heel hoog mee eindigt, maar het voelde gewoon goed. Deze merrie laat me nooit zitten, ze is er al tijd voor me. Van tevoren was ik een beetje zenuwachtig. Zo’n tien minuutjes van tevoren krijg ik de rillingen, want je wil het gewoon goed doen, helemaal nu in teamverband. Maar ik weet gelukkig dat ik deze merrie altijd kan vertrouwen.“

Jurgen Pouls ging met Royal Jac als tweede Nederlander van start en had een iets teleurstellende score van 213: “Met een gedeelte was ik blij, en met een gedeelte niet. Hij sprong op de cirkel even overkruisd. Dat zijn in zo’n wedstrijd hele dure punten. ‘That’s the the game’. Eigenlijk had ik zo rond een score van 220 willen zitten.”Om 16:00 uur lokale tijd gaat Rieky Young als volgende Nederlander van start.

Bekijk hier de startlijst en alle uitslagen.

Categorie: WEG Tryon

Ander Nieuws

  • KNHS Instructeurscongres 2019: Een leven lang leren
    KNHS Instructeurscongres 2019: Een leven lang leren
  • Overzicht nationale kaders per 1 september 2019
    Overzicht nationale kaders per 1 september 2019
  • Overzicht nationale kaders per 1 augustus 2019
    Overzicht nationale kaders per 1 augustus 2019