­ Tryon 2018: Merel Blom wil rapperdepap naar huis in cross - KNHS

Tryon 2018: Merel Blom wil rapperdepap naar huis in cross

Geplaatst op 14 september 2018 in Eventing

Op de tweede dressuurdag van de eventing bij het WK in Tryon ging Merel Blom als eerste Nederlandse van start. Een gedegen proef leverde haar een mooie uitgangsscore van 31.60 strafpunt op. “Ik vond het wel goed gaan”, zegt Blom.

“Het is ongeveer zo goed als hij kan. Hij was mooi relaxed en ik kon er goed aan rijden. De wissels waren ook veel beter. Ik heb dat rustiger geoefend en er minder op gefocust. Het scheelt ook dat ik nu meer drie sterren paarden heb en op veel paarden wissels kan rijden, daar word je handiger van.”

“De cross is denk ik aardig voor mij gebouwd. Het is groot lang en zwaar, ja wel een serieuze proef. Echt een kampioenschapsproef. Je kunt het zo dol maken als je zelf wil, want er zijn wel genoeg alternatieven. Maar na twee keer Badminton had ik besloten dat we geen alternatieven meer gingen rijden, tenzij er teamorders zijn. Dus als ik geen teamorders krijg, moeten we gewoon rapperdepap naar huis. Dat is zijn kracht. Rumour zit nu toch een beetje aan het staartje van zijn carrière, aan het begin van het jaar heb ik heel duidelijk voor hem gekozen en niet voor een van mijn andere paarden, het voelt als een cadeautje dat we er nu ook staan. Als het goed is gaat hij nog niet met pensioen, ik zou heel graag volgend jaar Badminton met hem rijden. Ik hoop dat de jonkies het volgend jaar verder over kunnen nemen voor het kampioenschap, maar als het nodig is gaat hij daar misschien ook wel heen.”

Ander Nieuws

  • IJzersterk deelnemersveld Military Boekelo-Enschede
    IJzersterk deelnemersveld Military Boekelo-Enschede
  • Verslag eventingforum 13 september 2022
    Verslag eventingforum 13 september 2022
  • WK-debutante Sanne de Jong: "Ik ben trots op Enjoy"
    WK-debutante Sanne de Jong: "Ik ben trots op Enjoy"