­ Tryon 2018: Nederlanders van over de plas bij Reining - KNHS

Tryon 2018: Nederlanders van over de plas bij Reining

Geplaatst op 11 september 2018 in Reining

Voor het Nederlandse Reining team zijn vandaag de FEI World Equestrian Games begonnen met de veterinaire keuring. Zonder mankeren kregen alle paarden vlot groen licht. Woensdag staat voor de Reining de landenwedstrijd en de eerste individuele kwalificatie op het programma.

Bondscoach Robert Overbeek heeft naast de in Nederland gevestigde Rieky Young, Jurgen Pouls en Lia Freriks, ook Michel Sandijck en Hubert Heule in zijn team opgenomen. Deze heren hebben zich beide al jaren op het Amerikaanse continent gevestigd. En ook al spreken de teamleden elkaar dan niet heel regelmatig, hier in Tryon is duidelijk dat het een hechte groep is die zeer serieus met de sport bezig is, en ook veel plezier heeft samen.
Zowel Sandijck als Heule vinden het een enorme eer om voor hun geboorteland uit te komen.

Globetrotter
Heule vertelt over zijn leven in Amerika en andere avonturen. “Toen ik een jaar of 18 was ben ik voor een jaar naar Amerika gegaan en toen ik terug kwam zijn we naar Frankrijk verhuisd en heb ik daar 6 jaar gewoond. Daarna ben ik terug naar Amerika gegaan in 2007 en heb ik voor Nederland ook de World Reining Masters gereden. In 2010 heb ik in Kentucky op de WEG gereden voor Nederland. Vlak daarna ben ik naar Argentinië gegaan en heb ik daar twee jaar gewoond. En nu weer een paar jaar terug hier. Hier vertegenwoordig ik twee hengsten voor mijn klant uit Argentinië. Een daarvan is ARC Gunnabeabigstar die hier voor Amerika loopt, die hengsten staan hier ter dekking en dekken veel. Dat sperma wordt over de hele wereld verstuurd en daar ben ik eigenlijk het hele jaar mee bezig. Daarnaast ben ik veel bezig met het beleren van 2- en 3- jarige paarden. Hier is reining echt business. Ik vind het geweldig om hier voor Nederland te rijden. Het is promotie voor onze sport en het is mooi om hier in het team je land te vertegenwoordigen. Mensen die hier in het team zitten zijn allemaal vrienden van vroeger en het is leuk om met dit team hier te zijn en het spelletje te spelen. Gas er op, we gaan er voor. We zitten met Nederland niet bij de favorieten maar we hebben een goed team met getalenteerde ruiters en leuke paarden!”

Reiningsport promoten
“Ik woon sinds drie jaar in Canada, de WEG is natuurlijk altijd al een mooi ding. Nu had ik het juiste paard, van de juiste eigenaar en kon ik me kwalificeren. Het is de eerste keer dat ik op een wedstrijd zoals dit voor Nederland rijdt. Het is een hele ervaring en het is super gezellig. Wij kennen elkaar allemaal al heel lang en hebben elkaar al een tijd niet gezien en hebben hier en super tijd. Ik werk voor een Canadese eigenaar Andre de Bellevue, daar ben ik druk met trainen, showen en verkopen van paarden, veel van de paarden die we verkopen gaan naar Europa. De sport is hier niet anders dan in Europa maar wel groter. 
Hier rijd ik een 7-jarige merrie,  Wimpys Snow Gun een dochter van Wimpys Little Step uit een van onze top fokmerrie Snow Gun. Een stabiel paard waar ook mijn baas al veel succes mee gehad heeft. We zijn hier niet naar toe gekomen om veel geld te verdienen, maar wel ter promotie en voor de ervaring. Het is een eer om ons land te vertegenwoordigen en een kans die je niet altijd krijgt.”

Programma
Woensdag 12 september gaat de landenwedstrijd wedstrijd voor de reining om 8.30 uur lokale tijd van start.
Lees hier meer over de wedstrijdformule van de Reining.

Team NL bestaat uit:
Hubert Heule (USA) - Lil Juice
Jurgen Pouls (Grathem) - Royal Jac
Michel Sandijck (Canada) - Wimpys Snow Gun
Rieky Young-van Osch (Vorstenbosch) - Hang Ten and Shine
Lia Freriks (Zaandam) - Ready for Revolution (individueel)

Robert Overbeek (Rotstergaast) - Bondscoach
Waling Haytema (Oldeholtpade) - Teamveterinair

Kijk hier voor alle startlijsten.

Programma FEI Wereldruiterspelen  (Engelstalig, PDF) 
Nederlandse successenBekijk de Nederlandse successen op de Wereldruiterspelen 
Officiële website www.Tryon2018.com 

Wil je de Nederlands teams in Amerika volgen? 
Dat kan via de livestream op www.feitv.org en verslaggeving op www.knhs.nl, en @ruitersinoranje op Instagram en Facebook! #TeamNL

Foto's: Hippofoto.be

Tekst: KNHS, overname toegestaan met bronvermelding

Categorie: teamNL, WEG Tryon

Ander Nieuws

  • Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
    Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
  • Aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties ten tijde van Corona
    Aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties ten tijde van Corona
  • Rieky Young: “Je moet niet op je gat gaan zitten, maar gewoon doorgaan.”
    Rieky Young: “Je moet niet op je gat gaan zitten, maar gewoon doorgaan.”