­ Tryon 2018: Paradressuur ruiters brengen medailles - KNHS

Tryon 2018: Paradressuur ruiters brengen medailles

Geplaatst op 19 september 2018 in Dressuur & Para

De Nederlandse paradressuurruiters hebben het uitstekend gedaan op de eerste dag van hun wereldkampioenschap. De oogst bestond uit goud voor Sanne Voets, zilver voor Frank Hosmar en brons voor Nicole den Dulk.

De in Grade IV rijdende Sanne Voets was vandaag de eerste die in de ring verscheen, direct na haar proef vertelde ze: "Vandaag voelde hij heel fijn, ik hoefde zelf niet veel te doen. Lekker gevoel is dat. Het is dan zo gaaf als je door die grote poort de arena binnen gaat en op z'n Amerikaans aangekondigd wordt. Dat is wel genieten en denk je 'kom maar op'. Het was super spannend, tot het einde. Ik wist van tevoren dat er wel vier of vijf combinaties waren, waar het om zou gaan. Het is natuurlijk het allerleukst om met goud de ring uit te komen."
Voets heeft een duidelijk doel voor ogen. "Dit is de eerste stap op prolongatie van Rio. Zo'n WK is een serieus ijkpunt op weg naar de paralympische spelen in Tokyo. Uiteindelijk is dat waar het moet gebeuren. Dat wil ik nog een keer halen, de beste van de wereld blijven, dat is de ultieme uitdaging."

Wally
In Grade II ging het brons naar Nicole den Dulk met haar Wallace N.O.P. De sympathieke amazone vertelt enthousiast na haar proef. "Ik ben echt superblij. Je hoopt het natuurlijk enorm om hier een medaille te winnen. Hier train je voor. Ik heb een moeilijk jaar gehad en ben heel trots op dit brons. Het ging fijn. Ik heb geen fouten gemaakt denk ik. Ik moest als eerste starten dat is een dingetje, maar dat is vooral mentaal. Je moet gewoon rijden. Het is heel belangrijk om goed op de letters te rijden en mooie overgangen te rijden. Die waren er allemaal wel. De tweede keer wijken had misschien iets actiever gekund. Dat is een dubbelteller, dus daar laat ik misschien nog wel wat punten liggen. Gisteren was Wally heel fris, nu moest ik er iets meer aan werken. Maar dat is voor mij eigenlijk fijner, want dan blijft hij mooi rond en over de rug. Hij luistert super, dus ik ben er heel blij mee."

Klein groepje
De derde Nederlandse paradressuurruiter die vandaag in de ring verscheen is Frank Hosmar. In Grade V reed hij met zijn Alphaville N.O.P. naar een mooie zilveren medaille. “Mijn paard Alphaville N.O.P. was de afgelopen dagen heel fris”, vertelt Hosmar. “Dan raak je de controle een beetje kwijt. Vandaag, vanaf het moment dat ik erop zat, voelde ik gelijk dat hij lekker liep. Het is net alsof hij het weet: het is de wedstrijddag. In mijn Grade gaat het meestal tussen de Engelse Sophie Wells en mij. Nu is het Sophie en in de kür hoop ik dat ik win. Wat ik wel jammer vind is dat er nu maar een klein groepje deelnemers is in Grade V. Dat heb ik nog niet eerder zo meegemaakt. Meestal zijn het er wel een stuk of twintig. Ik ben tevreden, ik kon niet meer doen. Ik heb m'n best gedaan, paard heeft z'n best gedaan. En als dan een ander beter is, is een ander beter."

Vervolg
Woensdag komt voor TeamNL Rixt van der Horst in de ring. Zij start in Grade III. Donderdag staat de teamtest voor de landenwedstrijd op het programma en zaterdag de kür.

Uitslagen paradressuur individuele proef WEG Tryon 2018

Grade IV
Goud Sanne Voets (Berghem) - Demantur N.O.P., 73.927 %
Zilver Rodolpho Riskalla (BRA) - Don Henrico, 73.366%
Brons Susanne Jensby Sunesen (DEN) - CSK's Que Faire, 73.146%

Grade V
Goud Sophie Wells (GBR) - C Fatal Attraction, 75.429%
Zilver Frank Hosmar (Haarle) - Alphaville N.O.P., 73.167%
Brons Regine Mispelkamp (GER) - Look At Me Now, 71.452%

Grade II
Goud: Stinna Tange Kaastrup (Den) – Horsebo Smarties, 72.735%
Zilver: Pepo Puch (Oos) – Sailor’s Blue, 72.676%
Brons: Nicole den Dulk (Elen Bel) – Wallace N.O.P., 70.735%

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto Hippofoto team

 

 

 

 

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
    Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
  • Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend
    Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend