­ Tryon 2018: Rixt van der Horst wederom onoverwinnelijk op WK Para-dressuur - KNHS

Tryon 2018: Rixt van der Horst wederom onoverwinnelijk op WK Para-dressuur

Geplaatst op 23 september 2018 in Dressuur & Para

Rixt van der Horst won vier jaar geleden op de Wereldruiterspelen in Caen twee gouden individuele medailles en een zilveren teammedaille met haar vorige toppaard Uniek N.O.P. In Tryon weet ze deze prestatie zelfs te verbeteren en weet ze met haar relatief onervaren Findsley drie gouden medailles binnen te slepen. "Ik had dit niet durven dromen".

“Ik moest er vandaag hard voor werken, maar het is gelukt. Findsley was een beetje moe en ik moest heel lang wachten voordat ik mijn kür kon beginnen. De deelnemer voor me had een fout gemaakt, en toen moesten de juryleden lang overleggen. Dat duurde maar en duurde maar. Ik heb wel vijf rondjes om de ring gereden en daardoor verloor Findsley de activiteit en de scherpte. Dus ik moest haar echt door de proef heen loodsen. Het pakte nog wel goed uit en heb voluit gereden."

Het resultaat had voor Rixt in Tryon niet beter kunnen uitpakken. “Ik wilde met een medaille thuiskomen. Nu met drie gouden, dat is helemaal fantastisch. En dat het eindelijk lukt om teamgoud te winnen. Ik had dit niet durven dromen. Helemaal niet met een relatief onervaren paard en zoveel concurrentie. Ik rijd Findsley nog maar sinds januari op wedstrijden en heb haar alleen nog maar internationaal uitgebracht in Genemuiden, Mannheim en Uberherrn. Ik reed op het WK ook nog met de kür van Uniek, omdat Findsley nog geen eigen kür heeft. Ik hoop dat die er komt, dan kunnen we nog een hogere score halen.”

Volgens Rixt heeft Findsley nog veel meer in huis. “We gaan gewoon lekker door trainen op de verbetering van de aanleuning en verruiming van de passen. Ze moet nog meer elasticiteit krijgen in haar lijf. Dat heeft ze al, maar kan nog veel beter. Hopelijk kunnen we dan volgende jaar in Rotterdam voor Nederlands publiek laten zien wat we in huis hebben.“

Natasha Baker, haar grote concurrente en winnares van het zilver in de individuele proef, moest direct na Rixt de ring in en kreeg een val nadat haar paard schrok. In de kur werd het zilver gewonnen door Rebecca Hart uit Amerika, met ruim 4% afstand. Het brons ging naar Dr. Angelika Trabert uit Duitsland.Uitslag Paradressuur WEG Tryon, Kür Grade III
GOUD - Rixt van der Horst  (Nistelrode), Findsley - 77.347%
ZILVER - Rebecca Hart (USA), El Corona Texel - 73.240%
BRONS - Dr. Angelika Trabert (Dui), Diamond's Shine - 71.840 %

Foto: Hippofoto.be

Categorie: teamNL, weg2018

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
    Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
  • Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend
    Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend