­ Tryon 2018: Rixt van der Horst zit lekker in de flow - KNHS

Tryon 2018: Rixt van der Horst zit lekker in de flow

Geplaatst op 21 september 2018 in Dressuur & Para

Rixt van der Horst kwamen vrijdagochtend als laatste starter voor Team NL in actie in de landenwedstrijd. In de Team test Grade III scoorde ze met Findsley 73.559%:

“Over het algemeen was het beeld heel mooi. Bij Findsley voelt het soms minder goed aan dan dat het eruit ziet. Ik was vandaag heel tevreden over de middendraf, daar ging ze mooi naar voren en kwam ze mooi terug. Bij het binnenkomen had ik weer zo’n slingertje, maar de keertwendingen waren nu wel weer goed. Ik denk dat ik zo wel een goede score heb neer kunnen zetten voor het Nederlandse team. Mijn doel was om richting de 74% te rijden en dat is gelukt.”Woensdag werden Rixt en Findsley wereldkampioen in de individuele proef. “De Team Test van vandaag ligt ons minder. Dat komt door de lijntjes. Deze proef is iets makkelijker met langere stukken. Deze proef heb ik denk ik ook nog maar drie keer op wedstrijd gereden met dit paard, dan heb je nog wat minder routine.”

Findsley is nog superfit na een paar dagen WK. “Hij voelt heel goed en ik hoop dat ze morgen nog steeds zo fit is en dan gaan we alles geven in de kür. We zitten lekker in de flow.”

Samen met de scores van Sanne Voets, Frank Hosmar en Nicole den Dulk (streepresultaat) eindigt Nederland in de landenwedstrijd op een puntentotaal van 223.597. Daarmee wint Nederland in Tryon voor het eerst in de geschiedenis teamgoud op het WK para-dressuur! Zaterdag staat voor de para-dressuurruiters de individuele kür op muziek op het programma.

Foto: Hippofoto.be

Categorie: teamNL, weg2018

Ander Nieuws

  • Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
    Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
  • Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
    Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
  • Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
    Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen