­ Tryon 2018: Rob Ehrens is tevreden coach - KNHS

Tryon 2018: Rob Ehrens is tevreden coach

Geplaatst op 19 september 2018 in Springen

De eerste dag van het WK voor de springruiters is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Alle vier de ruiters leverde een sterke rit af. Bondscoach Rob Ehrens noemt zichzelf dan ook een tevreden coach.

“Het is een mooi begin”, zegt Ehrens. “Dit eerste parcours is een mooie proef, het is een lange proef, maar fair gebouwd. Wij hebben goed gereden en daar ben ik heel blij mee, maar er wordt door de andere landen zoals ik had verwacht ook heel goed gereden. Frank Schuttert begon heel goed, hij reed een strakke ronde met een pechfout. Marc Houtzager reed een ongelofelijk goede ronde, top gereden en het paard sprong geweldig. Jur Vrieling reed ook een rondje zoals we hadden afgesproken. Met rust en beleid blijven paardrijden en niet in paniek raken, dat werd een geweldige nulronde in een goed tijd. Harrie deed er als laatste eigenlijk nog een klein schepje bovenop. Dat was een top rondje, top gereden geen rijfouten gemaakt, zoals het eigenlijk moet. Ik ben en hele tevreden coach, alles is volgens plan gegaan.”

“Verder gaat het ook goed, het is warm hier, maar ik geloof dat wij daar mee last van hebben dan de paarden, op stal is airco en het is prima te doen. Morgen is weer een nieuwe dag. We moeten eerst nog naar de loting en dat is altijd nog even spannend, maar dat heb ik niet in de hand. Het team start weer in dezelfde volgorde als vandaag. En dan moeten iedereen weer zijn eigen ding doen en hopen dat het net zo gaat als vandaag.”

Foto Hippofoto

Ander Nieuws

  • Rowen van de Mheen doet goede zaken in Grote Prijs
    Rowen van de Mheen doet goede zaken in Grote Prijs
  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 september 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 september 2020
  • Leren paardrijden: Vaktermen springen
    Leren paardrijden: Vaktermen springen