­ TTC Zuid-Holland selectiedagen voor talentprogramma 2018 - KNHS

TTC Zuid-Holland selectiedagen voor talentprogramma 2018

Geplaatst op 23 maart 2018

Het KNHS Talenten Trainingscentrum Zuid-Holland biedt Zuid-Hollandse dressuur- en springtalenten tijdens de selectiedagen in Rotterdam en Heerjansdam in mei wederom de gelegenheid zich te kwalificeren voor het TTC Zuid-Holland talentenprogramma 2018.

Selectie dressuurtalenten
Op 4 en 5 mei zijn de selectiedagen voor het TTC dressuurtalententeam op de Rotterdamsche Manège. Het TTC Dressuurprogramma richt zich op jonge talentvolle dressuurruiters en amazones tussen de 12 en 21 vanaf L2 + 5WP -niveau t/m ZZL en pony’s idem, categorie D/E 12-16 jaar. Barbara Koot neemt de training van de combinaties met pony’s en paarden op zich. Ze wordt daarin bijgestaan door Bob Tenwolde en Mathie Boomaars.

Selectie springtalenten
Op 1 mei vindt de selectie voor het TTC springtalententeam plaats op de Rotterdamsche Manège. Het TTC Springprogramma richt zich op jonge, talentvolle springruiters en amazones tussen de 12 en 21 jaar vanaf B + 5WP -niveau.
Edwin Hoogenraat (bondscoach pony’s) en Richard Kapteyn, twee top-ruiters en trainers met zeer veel ervaring in het begeleiden van jeugdige combinaties, verzorgen de springtrainingen.

Selectie Beloftenprogramma
Op 12 mei is de selectiedag voor de Dressuurbeloften bij De Develruiters in Heerjansdam. Het doel van het TTC Beloftenprogramma is om jonge veelbelovende ruiters nog eerder te ontdekken en in een kort programma met praktijk en theorie trainingen gerichte kennis mee te geven. Voor ruiters/amazones van 8-12 jaar, vanaf niveau B + 5WP.
Barbara Koot, Jolanda Bevelander (jurylid) en Barbara Vervoort (sportpsycholoog) verzorgen de Beloftentrainingen.

"We hebben er weer zin in," zegt Barbara Koot, initiatiefneemster van het programma. "Elk jaar mogen wij nieuwe talentvolle combinaties scouten en op weg helpen hun droom naar een succesvolle carrière in de topsport te verwezenlijken. En als we dan zien dat op dit moment Daphne van Peperstraten, een TTC-Zuid-Holland uit het eerste jaar van ons TTC aan de leiding gaat in de FEI World Rankings, doen we het niet voor niets!"

Over het TTC Zuid-Holland
De Rotterdamsche Manège samen met Barbara Koot waren de initiatiefnemers van het KNHS Talenten Trainings Centrum (TTC) Zuid-Holland dat jonge talentvolle ruiters en amazones tussen de 12 en 21 moet scouten, begeleiden en verbeteren. In 2012 ging het TTC-dressuurprogramma van start en sinds 2013 is er eenzelfde opzet voor jonge springtalenten. Zowel paard- als ponycombinaties uit Zuid-Holland kunnen deelnemen aan het programma. Het TTC Zuid-Holland zet toptrainers in om de talenten te begeleiden in hun (top)sportcarriere. In 2014 is er het TTC Beloftenprogramma bijgekomen dat dit jaar evenals vorig jaar plaats vindt bij De Develruiters in Heerjansdam.
De Rotterdamsche Manège is een door KNHS erkend Talenten Trainings Centrum en het enige TTC voor dressuur én springtalenten.

Talentontwikkeling in de regio
Voldoe jij nog niet aan de normen voor deelname aan de (voorselectie van de) KNHS Talentendag op 29 augustus 2018 in Ermelo? Kijk dan ook eens op de website van jouw KNHS-regio om te zien wat zij in de regio doen op het gebied van jeugdstimulering doen. Regionale jeugdstimuleringsplannen zijn er vaak al voor combinaties vanaf de klasse L. De trainingen die vanuit de regio’s worden aangeboden bieden jou alvast een mooie opstap naar het KNHS Talentplan!

Bron: persbericht TTC Zuid-Holland

Categorie: TTC

Ander Nieuws

  • Dressuurfanaten gezocht voor de rol als toezichthouder
    Dressuurfanaten gezocht voor de rol als toezichthouder
  • Twee nieuwe KNHS Talenten Trainings Centra toegevoegd in regio Noord
    Twee nieuwe KNHS Talenten Trainings Centra toegevoegd in regio Noord
  • Springstal Ehrens erkend als KNHS Talenten Trainingscentrum
    Springstal Ehrens erkend als KNHS Talenten Trainingscentrum