­ Tweede WK-medaille voor Dinja van Liere - KNHS

Tweede WK-medaille voor Dinja van Liere

Geplaatst op 05 augustus 2018 in Dressuur & Para

Dinja van Liere verraste - en misschien nog wel het meest zichzelf - met de bronzen medaille op het WK voor zesjarige dressuurpaarden in Ermelo met de KWPN goedgekeurde hengst Hermès. Haar tweede bronzen WK-medaille. “De eerste won ik met Capri Sonne.” De Spanjaard Severo Jurado Lopez scoorde een hattrick met zijn derde gouden medaille.

Dinja van Liere en de hengst Hermès (Easy Game x Flemmingh) wisten zich met de twaalfde plaats in de kwalificatie op vrijdag net te plaatsen voor de finale van het FEI/WBFSH wereldkampioenschap voor zesjarige dressuurpaarden. “Op vrijdag reed ik hem wat op safe. Ik wilde het te netjes doen”, verklaart Dinja de plaatsing.
In de finale moest Van Liere als eerste van start met de hengst van Joop van Uytert. “Hermès was tien keer beter dan in voorronde. In de finale dacht ik: nu zal ik alles laten zien. Hij deed het. Het was zo onverwacht. Hermes heeft een mooie toekomst voor zich. Hij heeft echt de talenten voor de Grand Prix”, vertelt Dinja in de afsluitende persconferentie.

 

Voorafgaand aan de prijsuitreiking is er de ontlading van het lange wachten. “Ik ben echt zo blij. Ik had dit echt nooit, nooit verwacht. Hermès doet het gewoon even voor mij. Hij liep gewoon echt een wereldproef. Bij het losrijden voelde hij al zo goed, maar dan moet het in de ring toch maar gebeuren. Hij heeft zo’n top instelling. Ik kom hier binnen en hij blijft er gewoon aan trekken en denkt dat doen we eventjes. Ik heb heel lang in spanning gezeten. Echt bizar, ongelooflijk. Ik had nog niet eens verwacht dat ik in de finale zou zitten en dan nu een medaille. Wie had dat ooit verwacht. Ik denk helemaal niemand. Gewoon top.”

Adelinde Cornelissen ging met de KWPN-hengst Henkie (v.Alexandro P) als een van de favorieten van start in de finale na de mooie tweede plaats in de kwalificatie. Na wat spanning in de finaleproef in de galopwissels kwamen ze op de achtste plaats uit.

Diederik van Silfhout kreeg waardering voor zijn manier van rijden, maar de punten voor zijn ruin Habana Libre A (v.Zizi Top) bleven ver achter bij de verwachtingen van het publiek en van Diederik zelf (14e).

Uitslag FEI/WBFSH Longines WK Zesjarige dressuurpaarden
GOUD Severo Jurado Lopez (Spa), d’Avie (v.Don Juan de Hus), 9.26%
ZILVER Laura Strobel (Dui), Villeneuve (v.Vitalis), 9.24%
BRONS Dinja van Liere (Werkendam), Hermès (v.Easy Game), 8.78%

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Dinja van Liere en Hermès in de prijsuitreiking met haar groom en de familie Gijsbers, de fokkers van de hengst. (www.hippofoto.be / actiefoto: Digishots)

Ander Nieuws

  • OS Tokio: Nicole Werner: "In een olympisch jaar is alles anders"
    OS Tokio: Nicole Werner: "In een olympisch jaar is alles anders"
  • OS Tokio: Groom Vanessa Ruiter: “Met gierende banden naar huis”
    OS Tokio: Groom Vanessa Ruiter: “Met gierende banden naar huis”
  • Nederlands EK dressuurteam U25 bekend
    Nederlands EK dressuurteam U25 bekend