­ Van Asten is Bruggink te snel af in Grote Prijs Kronenberg - KNHS

Van Asten is Bruggink te snel af in Grote Prijs Kronenberg

Geplaatst op 25 februari 2018 in Springen

De uitslag van de 1.45m slotproef van het februari CSI op de Peelbergen kreeg vanmiddag een gedroomde winnaar. Gert-Jan Bruggink kreeg het publiek al op de banken met een mogelijk Nederlandse overwinning, maar Leopold van Asten deed er nog een schepje bovenop. Met VDL Groep Miss Untouchable bleek de tijd van de Stoeterij Duyselshof-ruiter ongenaakbaar. “En dan heb ik in het begin nog tijd laten liggen”, aldus Van Asten.

Ondanks een lastige driesprong, een moeilijke stijl-oxer combinatie en een oxer uit de hoek gesprongen wisten maar liefst 22 combinaties van de 60 zich te plaatsen voor de barrage. Toch bleek het slotstuk nog spannend met sterk rijdende deelnemers van verschillende niveaus.

37 seconden en een beetje
De tweede starter in de barrage, Philip Houston, zette de tijd op scherp in 37.19 seconden. De Duitse stuurde Loewenherz 81 (v. Lordano 7) daarmee uiteindelijk naar de derde plaats. Gerco Schroder ging ook vooraan in het deelnemersveld van start met Glock’s Dobelensky. Met de Cornet Obolensky-ruin vervolledigde de BWG-ruiter zijn ronde in 37.61 en eindigde als vierde in het eindklassement. Voor Australië besloot Billy Raymont met Oaks Redwood (v. Asb Conquistador) de top vijf in 37.67 seconden.

Meesterlijk
Onder de 37 seconden doken alleen de nummer een en twee. Halverwege het slotstuk trok Gert-Jan Bruggink van leer met de tienjarige Casparo 26 (v. Calato). De scherp springende schimmel liet zich fijn door het bochtige barrageparcours sturen in een tijd van 36.77. Vier combinaties verder werd de strijd beslecht. Leopold van Asten ging meesterlijk rond met de elfjarige merrie VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue). Met messcherpe bochten en een ferme eindsprint liet het duo de klok stoppen in 35.59 seconden.

Goed gevoel
De stylist zag kans om van hindernis 1 naar 2 voorlangs te steken naar de oxer, maar besloot anders. “Het was geen mooie lijn en dus ben ik vloeiend omheen gereden. Je zag dat de laatste starter wel dat risico nam en ook sneller was, maar op de laatste hindernis een fout had. Die pech had ik vrijdag, toen eindigde ik in het 1.45m als snelste vierfouter, maar nu zijn de rollen omgedraaid”, zegt de winnaar met een lach.

Kijk hier voor de volledige uitslagen 

Foto Leopold van Asten door Equitext

Bron Equestrian Centre de Peelbergen

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
  • Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
    Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
  • WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
    WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P