­ Van der Horst en Voets winnen in Mannheim - KNHS

Van der Horst en Voets winnen in Mannheim

Geplaatst op 08 mei 2018 in Dressuur & Para

Rixt van der Horst en Sanne Voets hebben in Mannheim het internationale concours voor de paradressuurruiters beide met winst in de Kür af kunnen sluiten. De wedstrijd in Duitsland was voor bondscoach Joyce Heuitink ook het eerste officiële observatie moment op weg naar het WK in Tryon.

Beide amazones begonnen de wedstrijd op de eerste dag niet ideaal, maar sloten super af. Rixt van der Horst realiseerde met haar Findsley in de Kür een fraai score van 73.722% procent.
Rixt van der Horst kijk heel tevreden terug. ʺHet was mijn eerste buitenwedstrijd met Findsley en Mannheim is best een indrukwekkende entourage. Dat was een goede oefening, maar ook best spannend. De eerste dagen hadden we nog wat spanning, maar het werd elke dag beter en ik ben echt super tevreden.ʺ
Sanne Voets en Dematur N.O.P. kwamen op 74.750% in de kür. Voets vertelt: ʺDe eerste dag hadden we wat pech, maar daarna werd het steeds beter en in de kür ging het echt super fijn. Ik heb met veel flair kunnen rijden en voor mijn gevoel lukte het goed om het er harmonieus uit te laten zien. We kwamen ook steeds mooi op de muziek uit, echt gaaf.ʺ

Heuitink
Bondscoach Joyce Heuitink vertelt over de wedstrijd in Mannheim. ʺRixt en Sanne hebben fijn gereden, maar ook de andere ruiters lieten goede dingen zien. De eerste dag waren er paarden kijkerig en met name in Grade 4. Vooral Lotte Krijnsen had daardoor de eerste dag grote storingen. In de tweede proef herpakte ze zich goed, maar helaas was het resultaat over beide proeven niet goed genoeg om kür te mogen rijden. Annemarieke Roling reed een hele sterke individuele proef met een mooi constant beeld. In de kür merkte ze de verandering van een jaar werk met een paard waardoor ze eigenlijk net niet lekker passend op de muziek kon rijden. Demi Haerkens had beide proeven een mooi beeld en is echt verbeterd. Ze mist soms nog de laatste afwerking en de routine, die moet kilometers maken en dan komt dat goed. Haar paard was voor de kür niet helemaal fit en daarom heeft ze daarin niet meer gestart.

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto Sanne Voets door Bryher Horgan

Ander Nieuws

  • Robin Heiden en Evi van Rooij aan kop in derde KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup-wedstrijd
    Robin Heiden en Evi van Rooij aan kop in derde KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup-wedstrijd
  • Verslag dressuurforum 14 september 2021
    Verslag dressuurforum 14 september 2021
  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start