­ Van Peperstraten en Van der Pols oppermachtig in KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup - KNHS

Van Peperstraten en Van der Pols oppermachtig in KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup

Geplaatst op 27 december 2018 in Dressuur & Para

Vandaag ging in Nieuw en St Joosland bij De Kroo het nieuwe seizoen van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup van start. In deze eerste wedstrijd van de dressuurcompetitie voor Young Riders en Junioren ging de winst naar Daphne van Peperstraten en Sanne van der Pols.

“Als je ergens leert proeven rijden, is het wel bij Van Baalen”, steekt jurylid Jacques van der Harst van wal als gevraagd wordt naar de prestaties van de Nederlandse dressuurjeugd in de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup. Young Rider Daphne van Peperstraten stond met Greenpoint’s Cupido (v.Johnson) ruim drie procent los van haar concurrentie. Bij de Junioren waren Sanne van der Pols en haar Don Schufro-nazaat Excellentie een maatje te groot voor de rest van het deelnemersveld.

Van Peperstraten reed naar 72,64%. “Daphne steekt er zelfs in deze sterke kopgroep nog met kop en schouders bovenuit. Ze toont een solide en accurate manier van rijden. Greenpoint’s Cupido is technisch goed voor elkaar. Het ruggebruik, de gedragenheid en die vanzelfsprekendheid mist nogal eens in het ondereind. Daphne etaleert dat heel mooi”, vertelt Van der Harst.

Drie keer Thalia Rockx
Thalia Rockx reed met drie paarden mee die allen in de top 5 eindigden. “Thalia heeft een sublieme manier van rijden. Ze heeft echt heel veel gevoel en heeft drie kwaliteitsvolle paarden. Het toonbeeld van souplesse, losgelatenheid en zuiverheid in de gangen. Dat kun je je wel een foutje permitteren.” Met Verdi de la Fazenda (v.Florett As) kwam zij tot 69,02% en de tweede plaats, Gerda Nova de la Fazenda (v.Romanov) kwam tot 67,99 en de vierde plaats en daarna volgde Bretton Woods-nakomeling Golder Dancer de la Fazenda (67,20%).

Toonbeeld  
Op de derde plaats nestelde Carlijn Vaessen zich met Fossbury (v.Ampère). “Het toonbeeld van dressuur. Misschien niet het meest spectaculaire paard, maar wel heel precies gereden en met een mooie aanleuning. Carlijn heeft de laatste periode enorme vooruitgang geboekt”, vertelt Van der Harst enthousiast.

Sanne van der Pols
“Excellentie was ook excellent”, stelt Van der Harst over Sanne van der Pols, net als Daphne van Peperstraten een pupil van Dressuurstal Van Baalen. Van der Pols kwam bij de Junioren tot 70,25%. “Een heel goed over de rug bewegend paard en Sanne rijdt heel precies door de proef heen. Dat is toch wel de eerste winst.”

Nieuwe namen 
Pem Verbeek en Fernando Torres (v.Florencio) kwamen tot 67,87%. Dit duo bleef daarmee nipt voor op Chiel van Bedaf en zijn Ampère-zoon Floris. “Bij de Junioren is het aan het begin van het nieuwe seizoen spannend wie Nederland kunnen vertegenwoordigen op het EK. Bij de Young Riders zijn we toch vaak al bekend met de ruiters. Pem en Chiel zijn twee aankomende talenten, waar ons land in de toekomst internationaal veel plezier van krijgt.”

Kijk hier voor meer informatie en de kalender van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup

Foto Daphne van Peperstraten door DigiShots

 

 

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid