­ Venderbosch en Pleysier winnen NK Eventing Jeugd - KNHS

Venderbosch en Pleysier winnen NK Eventing Jeugd

Geplaatst op 03 juni 2018 in Eventing

Bjinse Venderbosch en Olivia Pleysier zijn vanmiddag gehuldigd als kampioenen van het NK Eventing voor Junioren en Young Riders. De titelstrijd was onderdeel van de internationale Renswoude Horse Trials. In de CIC3* wedstrijd die in Renswoude werd verreden, kwam Elaine Pen met haar Undercover als winnaar uit de bus.

Bij de Junioren wist de 18-jarige Bjinse Venderbosch met zijn kleine, dappere Lord Mayor zijn titel te prolongeren. Venderbosch nam in de dressuur al de leiding en reed een foutloze cross binnen de tijd. In het afsluitende springen kreeg hij één springfout, maar ook zijn naaste concurrenten wisten niet foutloos te blijven. In de internationale wedstrijd eindigde Venderbosch als vierde.
Zilver ging naar Maartje van Riel met haar Eppo. Brons was er voor Thierry van Reine met zijn paard Piet. Alle drie de medaille winnaars waren vorig jaar lid van het team dat op het Europees kampioenschap in Millstreet (Ier) zevende werd. Alle drie wisten zij ook in de internationale wedstrijd in de top tien te eindigen, een nette prestatie voor de pupillen van bondscoach Jan van Beek.

Young Riders
Bij de Young Riders was het Olivia Pleysier die met haar Spirit Excalibur aan het langste eind trok. In de dressuur moest ze nog wat terrein prijsgeven, maar dankzij een snelle cross, met slechts één seconde tijdsoverschrijding klom ze naar de eerste plaats. In het springen viel de balk van de laatste hindernis, maar dat maakte geen verschil meer. In de internationale CCI2* wedstrijd werd ze knap derde. Het zilver ging naar Myrle Schoones met Ravallo van de Smeetshoeve. Brons was er voor Levi Driessen met Lord Ricello.

Tevreden bondscoach
Voor bondscoach Jan van Beek was de wedstrijd In Renswoude een laatste graadmeter richting het Europees Kampioenschap dat van 9 tot en met 15 juli in het Franse Fontainebleau verreden wordt. ʺRenswoude was een mooie wedstrijd. Mijn ruiters hebben allemaal goed dressuur gereden en reden sterk in de cross. Zeker door de regen was het pittig geworden, maar daar gingen ze goed mee om. In het springen moet het nog een tandje beter, maar ik ben verder tevreden. De ruiters die in de voorbereiding het beste reden, stonden ook nu op het podium,. Ook in de internationale wedstrijd stonden ze goed in het klassement, we gaan dan ook met vertrouwen verder werken richting het EKʺ, vertelt Van Beek die zo snel mogelijk zijn EK teams bekend zal maken.

Stichting Labouchere Copain Prijs
Voor de ruiters die op het podium stonden van het NK was er nog een mooi extraatje in de vorm van de Copain prijs. Alle medaillewinnaars ontvingen een geldprijs, krijgen een extra springtraining tijdens het trainingskamp en ontvangen een bijdrage in de kosten van deelname aan het EK.

KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup
De wedstrijd in Renswoude telt net als de andere internationale Nederlandse wedstrijden mee voor de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup. Met een knappe zege in de CIC3* met de 17-jarige Undercover, haalde Elaine Pen het meeste punten binnen voor de competitie. KNHS Talententeamlid Janneke Boonzaaijer debuteerde dit weekend op driester niveau. Met haar Campbelle WS liet ze een mooie derde plaats noteren in haar thuiswedstrijd.
In de CCI2* was er wederom een zege voor Tim Lips met de kwaliteitsvolle vos Eclips.

Uitslagen Renswoude Horse Trials
NK Eventing Junioren
1. Bjinse Venderbosch (Harreveld) – Lord Mayor, 32.40
2. Maartje van Riel (Loon op Zand) – Eppo, 34.90
3. Thierry van Reine (Herveld) – Piet, 38.00

NK Eventing Young Riders
1. Olivia Pleysier (Bilthoven) – Spirit Excalibur, 34.70
2. Myrle Schoones (Neerpelt) – Ravallo van de Smeetshoeve, 44.40
3. Levi Driessen (Esch) – Lord Ricello, 50.60

CIC3*
1. Elaine Pen (Wassenaar) – Undercover, 34.20
2. David Doel (Gbr) – Eisfee, 40.10
3. Janneke Boonzaaijer (Renswoude) – Campbelle WS, 40.90

CCI2*
1. Tim Lips (Breda) – Eclips, 29.50
2. Coral Keen (Gbr) – Total Belief, 34.30
3. Olivia Pleysier (Bilthoven) - Spirit Excalibur, 34.70

Kijk hier voor alle uitslagen van de Renswoude Horse Trials

Foto Podium met de kampioenen Junioren en Young Riders door Eventingphoto.com

Ander Nieuws

  • Verslag eventingforum 9 november 2021
    Verslag eventingforum 9 november 2021
  • FEI jaarvergadering neemt belangrijke besluiten richting Parijs
    FEI jaarvergadering neemt belangrijke besluiten richting Parijs
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 november 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 november 2021